Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-07 17:55:00

Orbán vejének családja több száz millióért vett állami földeket

Tiborcz István családtagjai több száz millió forintért vásároltak állami földeket, de a miniszterelnök vejének a neve egy kastélyvásárlásnál is felbukkant.

Orbán vejének családja több száz millióért vett állami földeket

Több száz millió forintért vettek állami földet Tiborcz István családtagjai a Fejér megyei Mányon tartott árveréseken – írja a hirtv.hu. Egy 116 és egy 133 hektáros földdarabot vettek meg, a két parcelláért összesen több mint 330 millió forintot fizettek.

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége Nadapon és Seregélyesen vásárolt földeket, ezekért összesen 30 millió forintot fizetett – írja a portál.

Mészáros Lőrincék több mint 1400 hektár állami földet vettek meg a Váli-völgyben és Etyeken, Alcsútdobozon és Óbarokon pedig a saját maguk által bérelt földekre licitáltak. Az etyeki borvidéken csak olyan parcellákat vittek el, amelyek haszonbérlője 2051-ig az első Orbán-kormány idején privatizált herceghalmi állami gazdaság.

Kastélyt is vehetett Tiborcz

Tiborcz István is közreműködött tavaly augusztusban annak a részvénytársaságnak az alapításában, amelynek leánycége év végén hozzájutott a turai kastélyhoz. A miniszterelnök veje állta a 100 ezer forintos cégbejegyzési illetéket – írja a 444.hu.

A portál szerint a cégbírósági iratokból a 200 milliós vételár eredete nem derül ki. Bankhitelre utaló jelzálogjognak nincs nyoma a papírokban. A vevő képviseletében többször járt el Tiborcz István korábbi üzlettársának ügyvédi irodája.

atv.hu

További belföldi híreink