Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-07 11:00:00

Brutális részletek: kiszivárgott a kölni rendőrség titkos jelentése

A Bild német lap birtokába jutott az a titkos rendőrségi jelentés amelyet a szilveszteri eseményekről készítettek. Kölnben az év utolsó napján többnyire migránsokból álló fiatal bandák több mint száz nővel erőszakoskodtak.

A dokumentum teljes tehetetlenségről és horrorról árulkodik. A rendőrség akkor vonult nagyobb erőkkel a pályaudvarra, amikor német állampolgárok zaklatásáról és sokkos állapotban lévő gyerekekről kaptak információt. 

Az egyik egység vezetője arról ír, hogy "számos síró és sokkos állapotban lévő nő és lány kereste meg a rendőröket a főpályaudvar előtti téren, s számoltak be arról, hogy migránsok vagy migránsok csoportja szexuálisan zaklatta őket".

A fiatal nőknek valóságos kínszenvedés volt átjutni a részeg férfiak tömegén.

Egy 18 éves lány arról számolt be, hogy barátnőjével a vonatokhoz akartak eljutni, amikor egy körülbelül 30 fős társaság elkezdte lökdösni és tapogatni őket.

Amikor nagy nehezen keresztül jutottak a tömegen, kiderült, hogy a vonatuk már nem indul el. Ekkor jött a keserves felismerés, a hazafelé vezető út is a téren keresztül vezet.

Egy másik meg nem nevezett rendőrtiszt arról számolt be, hogy a rendőröket elkeserítette, hogy nem tudnak minden áldozatnak segíteni, s nem tudják elfogni az elkövetőket.

A jelentés készítője arra panaszkodik, hogy nem voltak elegen, így a kivezényelt rendőrök gyorsan elértek teljesítőképességük határára. 

A jelentés szerint a katedrális előtt egy 1000 fős tömeg randalírozott, tüzijátékokat, rakétákat és petárdákat dobálva a tömegbe. Amikor a rendőri erősítés megérkezett, több  bajba jutott fiatal lány ment a parkoló felé a hatóságokhoz és a mentősökhöz. A legtöbben verekedésekről, rablásokról és nemi erőszakról, molesztálásokról számoltak be. 

Miután a káosz este 11 órára eluralkodott a téren, a helyszínen levő hatósági erők a műveleti parancsnoksággal egyeztetve megkezdték a tér evakuálását. A fél 12 körül megkezdett evakuálás során a rendőröket vizes palackokkal és tüzijátékokkal támadták meg a helyszíni zavargók. 

A jelentés azt írja,

"az evakuálást rendkívül megnehezítette az emberek fizikai állapota, a legtöbben alkoholos és más bódító anyagok hatása alatt álltak. (Joint.)"

Az evakuálást végül negyed 1-re fejezték be. Sokan csak ezt követően fordultak a hatóságokhoz, sokkos állapotban levő nők és tinilányok, akik szexuális jellegű támadásokról tettek jelentést, amelyeket migránsok, illetve migránscsoportok követtek el. 

"Sajnos az elkövetők azonosítása már nem volt lehetséges" - áll a jelentésben. A rendőrség fellépésének a hatékonyságát az nehezítette, hogy rendkívül sok eset történt rövid idő alatt. 

A dokumentum második felében kiemelnek egy-egy olyan eseményt külön pontokban, amelyekett a jelentés első fele nem tartalmazott: 

- Az egyik tartózkodási engedéllyel rendelkező férfi kaján vigyorral az arcán ezt mondta:

"Úgysem tehettek velem semmit, a holnap egy új nap."

- "Szíriai vagyok, velem barátságosan kell bánnotok! Merkel asszony hívott meg engem ide!"

- kiabálta egy másik migráns. 

- Az egész vasúti pályaudvart hányás és ürülék borította. Úgy használták a területet, mintha WC lenne.

- Sok mingráns bármiféle utazási szándék nélkül tartózkodott a pályaudvar területén, ahol a legtöbben dohányoztak (A váróteremben, a bankautomatáknál.)

- Amikor a tömegben segélykiáltás hallatszott, és oda akartak menni a hatóságok, akkor a tömeg megakadályozta, hogy eljussanak a bajba jutott áldozathoz.

A jelentést készítő egyik rendőri vezető azt írta, hogy a 29 éves pályafutása során még sosem tapasztalt ilyen mértékű tiszteletlenséget a hatósággal szemben. 

"Ez a kaotikus és szégyenteljes szituáció szilveszterkor csak újabb motivációt adott erőinknek" - záródik a jelentés. 

atv.hu / Bild / Spiegel

További belföldi híreink