Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-06 11:06:00

Tettlegességig fajult a vita Simicska oszlopa körül

A főváros munkatársai légkalapáccsal estek a Mahir egyik plakáthelynek, az őrzővédők nem hagyták magukat.

Tettlegességig fajult a vita Simicska oszlopa körül

Tovább bontják a Simicska Lajos tulajdonában levő Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait Budapesten. A főváros darusautói szerda reggel megjelentek a Bartók Béla 44. szám alatt található plakáthelynél is, hogy eltávolítsák – jelentette az atv.hu helyszíni tudósítója. Mivel az oszlop le volt betonozva, légkalapáccsal kezdtek munkához.


Ekkor léptek közbe a Simicska által felbérelt biztonsági emberek, és dulakodás kezdődött a plakáthelynél.

Nem sokkal ezután megérkeztek a rendőrök is a helyszínre, és véget vetettek a lökdösődésnek. Munkatársunk szerint patthelyzet alakult ki az oszlop körül. Közben az egyik biztonsági őr elárulta, hogy tegnap óta többen jelentkeztek a Simicskáék által meghirdetett munkára, állítása szerint 1100 forintos órabérért.

Ahogy arról tegnap elsőként beszámoltunk, az oszlopháború első pozitív hozadéka, hogy a Mahir Cityposter Kft. munkahelyeket teremt. A cég ugyanis azonnali hatállyal várja az okleveles biztonsági őrök jelentkezését, akik akár már az éjszaka folyamán személyesen is megpályázhatták az állásokat a cég telephelyén, sőt azonnal munkába is állhattak. A főváros által felbérelt bontócég kedd délután egyébként fokozott erővel indult el, hogy egyszerre több helyszínen is bontani kezdjék a Mahir hirdetőoszlopait, azonban több helyszínen is akadályba ütköztek.

A Fővárosi Közgyűlés tavaly szeptemberben egyoldalúan mondta fel a Mahir Cityposter Kft.-vel a 2006-ban kötött, 25 évre szóló szerződést. A cég közölte, hogy bírósághoz fordul és a Fővárosi Törvényszéktől azt kérte, hogy a per idejére tiltsa meg a bontást. Egy decemberi fideszes előterjesztés elfogadásával azonban a Fővárosi Közgyűlés arról is döntött, hogy ha a Mahir december 31-ig nem bontja el hirdetőoszlopait, akkor azt a cég költségére el fogják végeztetni.

Január másodikán el is kezdték a munkákat, a nap végére a főváros cége 13 oszlopot távolított el a közterületekről. A Mahir Cityposter Kft. vasárnap visszahelyezte a lebontott hirdetőoszlopokat. Simicska Lajos cége minden elbontott hirdetési oszlopa után külön kártérítési pert indít a főváros ellen, emellett az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul az uniós normák megsértése miatt – tudta meg az atv.hu.

atv.hu

További belföldi híreink