Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-06 20:39:00

Intenzív havazás, csúszós utak: Kamionstop van érvényben (képek)

Korlátozták a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek közlekedését Somogy megye több útszakaszán - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este az MTI-t.

Intenzív havazás, csúszós utak: Kamionstop van érvényben (képek)
Rendőrök irányítják a forgalmat egy hóban elakadt kamion mellett a 61-es úton, Nagykanizsánál (Fotó: MTI)

Az intenzív havazás miatt csúszóssá váltak az utak, ezért a 67-es főút 16-34 és 39-88, a 68-as főút 57-92, a 61-es főút 130-185, valamint a 65-ös főút 66-81 kilométerszelvényei közötti, továbbá a 610-es út kaposvári szakaszán elrendelték a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalomkorlátozását.

gyalogos halad a sűrű hóesésben nagykanizsán (fotó: mti)Gyalogos halad a sűrű hóesésben Nagykanizsán (Fotó: MTI)
A korlátozás szerda 18 órától visszavonásig érvényes. A teherautók az arra kijelölt parkolókban várhatják meg a korlátozás feloldását. A rendőrségi kéri, hogy aki teheti, ne induljon útnak.

Országos szintű figyelmeztetéseket adtak ki

Napközben még arról írtunk, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig szóló veszélyjelzése szerint narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében. Szintén az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a fővárosban, valamint Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyében.

figyelmeztető tábla az ónos esőtől síkossá vált járdán, a pécsi széchenyi téren (fotó: mti / sóki tamás)Figyelmeztető tábla az ónos esőtől síkossá vált járdán, a pécsi Széchenyi téren (Fotó: MTI / Sóki Tamás)

Emellett a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

atv.hu

További belföldi híreink