Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-06 18:17:00

Nekik köszönhető, hogy még működik a fővárosi közlekedés

Csak a BKV-dolgozók, járművezetők, karbantartók munkájának köszönhető, hogy a nehézségek ellenére még mindig működik a fővárosi közlekedés – erről az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke beszélt az ATV Start című műsorában.


Nemes Gábor elmondta, a finanszírozási problémák mellett komoly gondot jelent, hogy a járművek karbantartására is költségvetési keretet határoznak meg, ráadásul éppen akkor, amikor ilyen nehéz útviszonyokkal kell szembe nézni. Több járművön kellene téligumit cserélni, ezeken ugyanis még négyévszakos gumik vannak, amik aligha lehetnek alkalmasak a biztonságos közlekedésre ilyen rendkívüli útviszonyok mellett – hívta fel a figyelmet a szakszervezeti vezető. Nemes Gábor emellett a tervezett létszámleépítést is elfogadhatatlannak tartja, hiszen a dolgozóknak már most is sokkal több munkát kell elvégezniük ugyanannyi idő alatt, mint az elmúlt években.

A szakszervezeti vezető elmondta, a Magyar Szakszervezeti Szövetség holnapi ülésén egyeztetnek más közlekedési szakszervezetekkel arról az összefogásról, amelyben összehangoltan szeretnék képviselni a közlekedési dolgozók érdekeit. A bérrendezéssel kapcsolatos követeléseikhez például mindenképp ragaszkodnak – szögezte le az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

atv.hu / J. I

További belföldi híreink