Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-05 14:41:00

Focicsapatot vett Mészáros Lőrinc

Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc megvette a horvát élvonalban szereplő NK Osijek labdarúgó klubot - közölte honlapján a klub vezetése.

Focicsapatot vett Mészáros Lőrinc
Az eszéki NK Osijek futballpályája

Többségi részesedést szerzett az eszéki labdarúgó csapatban a fideszes milliárdos üzletember cége, a Mészáros és Mészáros Kft, a klub hivatalos tájékoztatása szerint. Ebből az is kiderül, hogy a horvát elsőosztályban szereplő együttesre több ajánlat is érkezett, de a felcsúti polgármesterét találták a legkedvezőbbnek, az eddigi tulajdonos városvezetés minden elvárásának megfelelt - írja a Figyelő Online.

A megállapodás értelmében

az új többségi tulajdonos állítólag átvállalja a csapat adósságállományát, biztosítja annak folyamatos működését (ami évi 12-14 millió eurót emészthet fel)

és 2 millió eurónak megfelelő összeget is letétbe helyez a további fejlesztésekre. Mészárosék ennek fejében átveszik az eszéki csapat irányítását.

Az atv.hu korábban többször is beszámolt arról horvát sajtóhírekre hivatkozva, hogy 2015 őszén a Puskás Akadémia, amelynek kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc, vételi szándéknyilatkozatot írt alá a labdarúgóklub részvényeire. Azonban néhány nappal a hír nyilvánosságra kerülése után a felcsúti futball akadémia visszautasította a horvát lap értesüléseit.

atv.hu

További belföldi híreink