Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-12-29 12:38:00

A fejlesztési tárcának telefonál 800 millióért a Századvég

Versenytárs nélkül nyerte meg a Századvég Politikai Iskola és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mintegy 800 milliós tenderét, amelyet szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadásra, tanulmánykészítésre és kiegészítő feladatokra írtak ki – írja az Átlátszó.hu.

A fejlesztési tárcának telefonál 800 millióért a Századvég

A hirdetmény nélküli meghívásos közbeszerzési eljárásra egyedül a Századvég alkotta konzorcium kapott meghívást december 15-én, így a győzelmük eleve garantált volt - írja a hírportál. A tendert fejlesztési tárca szerint azért csak őket hívták meg, mert más ezt a feladatot amúgy sem lett volna képes elvégezni.

A kormányközeli Századvég a mintegy 800 milliós megbízás szerint

telefonos közvélemény-kutatást kell végezni az Európai Unióban. Ezer-ezer uniós polgárt kell telefonon legalább 15 perces időkeretben kell kikérdezniük

aktuális politikai, társadalmi, közéleti témákról. A beszélgetésekből országonkénti összefoglalókat kell készíteniük, valamint egy közös adatbázist.

Az Együtt a legújabb Századvég-megbízás érvénytelenítését és új pályázat kiírását követeli, ellenkező esetben feljelentést tesz – tudatta a Népszavához is eljuttatott közleményében a párt. Az ellenzéki párt szerint a Századvég "kamutanácsok és kamutanulmányok előállításával foglalkozó fideszes pénzmosoda, amely az orbáni politika lényegét, a korrupciót valósítja meg".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink