Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-12-09 13:25:00

Rendesen kiakadtak a pártok a Habony-videón

A DK szerint Habony Árpád nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, A Jobbik úgy véli, hogy az Ibizán készült videó megmutatta a Fidesz igazi arcát.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek el kell rendelnie Habony Árpád nemzetbiztonsági átvilágítását és vagyonosodási vizsgálatát - 2010-ig visszamenőleges hatállyal -, mert személye nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke szerdai sajtótájékoztatója után az MTI-vel azt közölte: "az egész ország megtudhatta, hogy Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó egy feltételezett ibizai drogdiszkóban múlatta az idejét" - közölte.


Hozzátette, nem tudni, ki Habony Árpád, mit akar, miből él, illetve hogy hivatalosan mit csinál, csak azt, hogy "a Fidesz honlapja szerint tanácsokat osztogat a miniszterelnöknek".

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy a Belügyminisztériumnak és a Terrorelhárítási Központnak (TEK) az a feladata, hogy kiszűrje a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyeket a magyar kormány és a magyar kormányfő környezetéből. Közölte: a DK kezdeményezi az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását, ahová elvárják Orbán Viktort, Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját.

"Erre minél előbb szükség van, hiszen továbbra sem tudjuk, hogy Habony Árpád esetleg szolgál-e külföldi vagy bármilyen más üzleti érdekeket, és nem tudjuk, hogy milyen tanácsokat adhat Orbán Viktornak" - mondta Vadai Ágnes.
    
Szerinte ha nem történik meg Habony Árpád teljes körű ellenőrzése, az azt jelentené, hogy maga Orbán Viktor akarja eltitkolni, hogy ki is valójában Habony Árpád, ebben az esetben azonban a kormányfő is nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Jobbik: ez a Fidesz valódi arca

A Jobbik szerint a Habony Árpádról nyilvánosságra került videó megmutatja a Fidesz igazi arcát: közpénzből felhizlalt barátok, urizálás, hedonista életmód. Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az ibizai szórakozóhely reklámvideója kapcsán felmerül az a kérdés, mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója.
    
Az ellenzéki politikus megjegyezte, hogy az ibizai szórakozóhelyre csak a belépő 25 ezer forint. Feltette a kérdést, hogy


mit keres egy ilyen ember a kormányfő közvetlen környezetében? Milyen tanácsokat adhat a bérből és fizetésből élő magyarok problémáinak megoldására.

Szilágyi György emlékeztetett arra, hogy az első Orbán-kormány idején még nemzetközileg is elismert tanácsadói voltak a kormányfőnek. Példaként Nemeskürty István írót, Tellér Gyula szociológus, írót említette. Szerinte most már a miniszterelnöknek nem fontos az erkölcsi nívó, a hazafias küldetéstudat, szellemi holdudvara sincs már, inkább könnyűsúlyú kebelbarátoktól vár elvi tanácsokat. Az elitet ma Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Garancsi István és Habony Árpád jelenti - tette hozzá.
    
Szilágyi György úgy összegzett: a Fidesz az elmúlt hat évben semmi más nem csinált, mint lopott, csalt hazudott, és saját bűneit megpróbálta másokra átterelni. Jelezte, jogászaik vizsgálják, milyen jogi lépéseket lehetne tenni Habony Árpáddal kapcsolatban.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink