Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-12-08 08:17:00

Csepreghy: Ez a legdrágább órám, legfeljebb 80 ezer forintba kerül

Az államtitkár szerint csak formai vita van közte és az őt hüllőként ábrázoló kormányzati stratéga között.

Aki politikára adja a fejét, annak tűrnie kell a kritikát, mondta a kormányközeli 888.hu cikkével kapcsolatban Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár az ATV Startban.

Mint megírtuk, a G. Fodor Gábor által főszerkesztett portál a múlt héten két cikkében is beleszállt Csepreghybe. Az eljárás azért keltett feltűnést, mert G. Fodor egyben a kormány stratégiai tanácsadó cégének, a Századvégnek a staratégiai igazgatója is, így tehát a miniszterelnök tanácsadója Orbán Viktor államtitkárát alázta.

„Tetszenek a karcsúsított sportzakók? Bírod a drága órákat? Megőrülsz a jó kocsikért? Elbűvöl a bulihelyek VIP részlege? Szeretsz sok pénzt keresni? És a politika sem hagy hidegen? Akkor nagyon sok mindenben hasonlítasz a Fidesz fiatal titánjához”

– adta meg a felütést az első cikk, ami röviden végigvette Csepreghy pályafutását „Kolozsvárról egészen a magyar parlament bársonyszékéig”.

A 888 következtetése: 32 évesen idáig lehet jutni, ha ügyesen mozogsz a NER-ben. Egymilliós fizetés, Alfa Romeó, lakás Buda szívében.

A következő cikkből kiderült:

G. Fodorék azt nehezményezték, hogy Csepreghy vállalta a részvételt „Az illiberális állam működése a gyakorlatban – A Századvég-ügy” című ellenzéki szervezésű vitán,

ahol a Századvég milliárdos állami megrendelési is szóba kerültek.

Jó szándék és hüllő

Lehet-e jó szándékú kritikának minősíteni, hogy G. Fodor lapja egy fotelben terpeszkedő hüllőként ábrázolta? Rászállt a 888? – kérdezte Rónai Egon az államtitkárt a ma reggeli Sartban. Csepreghy azt mondta, nem tudja, hogy kell definiálni a lap eljárását, de

továbbra is úgy véli, a kormánynak bele kell állnia a vitákba, akkor is, ha ellenzéki véleményekkel kell ütközni. Csepreghy hozzátette: ez a Miniszterelnökség álláspontja,

ezért a jövőben is eleget tesz az ilyen meghívásoknak, mint ahogy az elmúlt szűk három évben is így tett.

Csepreghy arról is beszélt, hogy „nagy vonalakban” egyetért G. Fodor Gáborral, legfeljebb formai különbözőségek vannak köztük.

Ezt követően Rónai Egon a 888 néhány konkrét állításával szembesítette az államtitkárt:

A Fidesz fiatal titánja?

Csepreghy ezt nem akarta minősíteni.

Karcsúsított sportzakóban jár?

Azt se tudja van-e ilyen kifejezés.

Drága órát visel?

Csepreghy ekkor levette óráját, megmutatta a műsorvezetőnek, majd letette az asztalra, hogy a kamera is jól lássa.

Elmagyarázta, hogy ez a svájci vasúttársaság órája, és legfeljebb 80 ezer forintot ér. Ennél drágább órája pedig nincs. 

Végül megint azt állította, hogy csupán formai vita van közte és G. Fodor között, ám a Fidesz már csak egy ilyen sokszínű párt, és amíg a célok tekintetébe egyfelé mennek, nincs baj.

A beszélgetés végén az is kiderül, hogy Csepreghy még sosem beszélt G. Fodorral, de, mint mondta, lehet, hogy most szükség lesz rá.

Ajánlom

További belföldi híreink