Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-11-27 18:54:00

Blikk: a TEK szerint Orbánt akarták lelőni az elfogott szélsőségesek

Állítólag a magyar miniszterelnököt akarta meggyilkolni az a két férfi, akiket a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság – írja a Blikk.

Blikk: a TEK szerint Orbánt akarták lelőni az elfogott szélsőségesek
Fotó: MTI

A lap szerint a két gyanúsított a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjának vallja magát. A szervezet szélsőséges és uszító nézeteket terjeszt az interneten, s állítása szerint fő célja a jelenlegi hatalom megdöntése.

Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László rendészeti államtitkár sajtótájékoztatóján elhangzott: védett személyt, azaz kormánytagot akart „kivégezni” a Terrorelhárítási Központ (TEK) által elfogott két férfi.

A Blikk úgy tudja, az alábbiakat tartalmazta a Pintér által emlegetett üzenet: „Meg kell győzni a mostani vezetőket, hogy adják fel a hatalmukat. A meggyőzés lehet persze egy darab ólom formájában, a fejbe”, végre fegyvert fogunk…”

A lap szerint azt, hogy Orbán Viktor volt a támadás célpontja, akaratán kívül megerősítette Hajdu János, a TEK főigazgatója, aki kedden arról beszélt, hogy azon személyek biztonsága miatt nyomoztak, akiket ők kiemelten védenek. A TEK pedig Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelméről gondoskodik, közülük viszont csak Orbán kormánytag. Ezt egyébként nem hivatalosan meg is erősítették a Blikknek.

FRISSÍTÉS (22.31): A Magyar Nemzeti Hadsereg egyik tagja a Facebookon írt posztjában visszautasítja, hogy szervezetüknek köze lenne az egészhez. „A Blikk nevű sajtótermék a Magyar Nemzeti Hadsereg nevét hírbe hozta az - állítólag - Orbán Viktort célkeresztjükre tűző, minap elfogott férfiakkal. A fenti állítást határozottan cáfoljuk és egyben visszautasítjuk a lejáratásunkat megcélzó kísérletet” – írja.

atv.hu

További belföldi híreink