Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-11-23 10:00:00

Felvétel: káosz és dulakodás Párizs utcáin, összeverekedtek a rendőrökkel

Összecsaptak a rendőrök és a demonstrálók Párizsban, miután a hatóságok a rendkívüli rendelkezések értelmében nem engedélyezték a menekültpárti tüntetést.

Felvétel: káosz és dulakodás Párizs utcáin, összeverekedtek a rendőrökkel

Erőszakba torkollt egy menekült-párti demonstráció Párizsban, miután dulakodás tört ki a rendőrség és a tüntetők között. A rendezvény megsértette a kormány rendkívüli rendelkezéseit, amelyet a párizsi merényletsorozattal kapcsolatban hoztak. 

A párizsi tüntetésnek a hatóságok vetettek véget, amikor paprika sprayvel és gumibottal visszaszorították a menekültpárti demonstrálókat, akik a Bastilleből meneteltek a Place de la republique felé, annak ellenére, hogy a francia kormány betiltotta az ilyen jellegű rendezvényeket a szükségállapot miatt. 

A helyi rendőrség arról tájékoztatta a tüntetés szervezőjét, hogy ha nem mondja le a rendezvényt, hat hónapos börtönbüntetéssel kell szembenéznie. 

A menet a Bastille mögül indult, és éppen a Place de la Republique felé tartottak, amikor kitört a dulakodás a rendőrök és tüntetők között, miután a hatósági sorfal elállta a menet útját. 

A demonstrálók többször megpróbálták áttörni a blokádot és bejutni a térre, amely az ehhez hasonló tüntetések tradicionális színtere Párizsban. 

atv.hu / RT

Ajánlom

További belföldi híreink