Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-11-06 10:08:00

Sharm el-Sheikh: hangot hallottak a felvételeken - frissül

Folyamatosan frissülő hírek!

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mi is okozhatta a Metrojet lezuhant orosz gépének tragédiáját. 224 utas vesztette életét a tragédiában.

 • A magyarok továbbra is utaznak Egyiptomba

  november 10.kedd 08:56

  Egyelőre nem mondanak le tömegesen egyiptomi utakat a magyarok, az oda irányuló turizmus sorsa az ország biztonsági besorolásán múlik - írta a Világgazdaság kedden. 

  Egyiptomban a turizmus a GDP 11,5, a valutabevételek 14,5 százalékát adja, az ország az orosz és brit turisták elutazása miatt naponta mintegy 4 millió dollárt veszít.     
      
  A magyar turisták körében is igen népszerű ország sorsa a hazai utazási piacon is kétséges. Az, hogy leállítják-e a chartergépeket, attól is függ, változtat-e az ország besorolásán a Külgazdasági és Külügyminisztérium, azaz beteszi-e az utazásra nem javasolt célpontok közé - mondta a lapnak Füri Mihályné. A Kartago Tours ügyvezető igazgatója szerint egyelőre nem mondják le az utakat a magyar turisták, bár az érdeklődés egyértelműen csökkent, sokan kivárnak a foglalással.
      
  Az észak-afrikai ország jelenleg "csak" a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok listáján szerepel, azaz az utazási irodák a már befizetett díjakat lemondás esetén csak kötbér levonása után adják vissza - írta a lap.

 • Amerikai források szerint az oroszok is terrorakciót valószínűsítenek

  november 10.kedd 08:51

  Az Egyesült Államok hírszerzése által lehallgatott kommunikáció szerint orosz illetékesek is úgy vélik, hogy pokolgépes merénylet miatt zuhant le október 31-én egy orosz utasszállító repülőgép a Sínai-félszigeten - jelentette washingtoni forrásokra hivatkozva a Reuters hírügynökség hétfőn.

  A Reutersnek a kérdésre rálátó források azt is elmondták, hogy az orosz tisztviselők lehallgatott beszélgetésein túl más bizonyítékok is azt támasztják alá, hogy terrorakció okozta a Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) nevű orosz légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó gépének tragédiáját, amelyben 224-en vesztették életüket.
      
  Amerikai kormányzati források szintén hétfőn azt is közölték a hírügynökséggel, hogy sem az orosz, sem az egyiptomi hatóságok nem fogadták el az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által felajánlott segítséget az ügy felderítésére. Az FBI szóvivője, Joshua Campbell korábban közölte, hogy az FBI az Airbus A321-200-as roncsainak kriminalisztikai vizsgálatában ajánlott segítséget Moszkvának.
      
  A The New York Times amerikai napilap korábban még arról írt, hogy az orosz kormány kérte fel az FBI-t arra, hogy kapcsolódjon be a nyomozásba.
      
  Korábban több nyugati kormány is azt valószínűsítette, hogy merénylet okozta az orosz gép tragédiáját. Számos ország ezért felfüggesztette a Sarm-es-Sejkbe irányuló légi forgalmát, ami kényesen érinti az idegenforgalomtól jelentősen függő egyiptomi gazdaságot.
      
  Egyiptom és Oroszország viszont nem erősítette meg, hogy pokolgépes támadás miatt zuhant volna le az orosz repülőgép, annak ellenére, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet magára vállalta az állítólagos merénylet elkövetését, azt hangoztatva, hogy az megtorlás Oroszország szíriai beavatkozásáért. Ettől függetlenül Moszkva a múlt héten felfüggesztette a Sarm-es-Sejkbe tartó menetrend szerinti járatokat, és külön légihídon hozta haza a Vörös-tenger partján fekvő üdülőhelyről ott rekedt állampolgárait.

 • Az ATV összefoglalója a mai fejleményekről

  november 08.vasárnap 20:19

  10 euróért, vagyis alig több, mint háromezer forintért bárki felvihetett bombát az orosz repülőgépre – erről egy neve elhallgatását kérő biztonsági tiszt nyilatkozott az AP hírügynökségnek. Szerinte a sarm el-sejki repülőtéren olyan rossz a technika, és annyira alulfizetik a dolgozókat, hogy kenőpénzért bármit meg lehetett tenni. Időközben egyébként már az egyiptomiak is 90 százalékos biztonsággal állítják, hogy bomba okozta a robbanást. Az első magyarok éjszaka érkeztek haza a térségből.


 • Az FBI segít az orosz utasszállító tragédiájának kivizsgálásában

  november 08.vasárnap 16:55

  Az orosz kormány felkérésére az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódik az egyiptomi Sínai-félszigeten lezuhant utasszállító ügyében folytatott nyomozásba - közölte a hét végén hivatalos forrásokra hivatkozva a The New York Times. A lap arról számolt be, hogy egyes amerikai tisztségviselők szerint Moszkva az Airbus A321-200-as roncsainak kriminalisztikai vizsgálatában kért segítséget a tragédia okának meghatározásához, mások szerint azonban Oroszország ennél általánosabb támogatást szeretne.

  Az orosz kormány ritkán kér hasonló segítséget, ami amerikai szakértők szerint egyfelől arra utal, hogy a nyomozóknak komoly nehézségekkel kell szembenézniük. A The New York Times rámutat: noha az az FBI és orosz partnere, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) gyakran együttműködik terrorelhárítási ügyekben olyan közös ellenségek ellen, mint az al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ), a két ország kapcsolatai a berlini fal leomlása óta eltelt években példátlan mélypontra süllyedtek.

 • Összeesküvést szőttek Egyiptom ellen a helyi sajtó szerint

  november 08.vasárnap 15:26

  Ellentámadást indított az egyiptomi média a szerinte az ország ellen szőtt "külföldi összeesküvésre" válaszul; a vasárnapi lapok élesen bírálták az Egyiptomba irányuló légi forgalom leállításáról szóló külföldi kormánydöntéseket, valamint a sarm-es-sejki repülőtéri biztonság elégtelenségéről szóló nyugati sajtójelentéseket.

  "Az vessen ránk követ közületek, aki mentes a terrorizmustól" - hirdeti az al-Jóm asz-Szába című napilap piros betűs főcíme azon elméletekre reagálva, amelyek a múlt hét végén történt légi katasztrófa mögött terrortámadást sejtetnek. A Jézus szavait idéző bibliarészletre - "az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!" - utaló felszólítás felett három fényképen a Charlie Hebdo című francia szatirikus lap szerkesztősége ellen, valamint a londoni metró és egy londoni busz ellen elkövetett merényletek okozta pusztítások láthatóak. Részletek itt!

 • Valls: merénylet történhetett

  november 08.vasárnap 14:49

  "Természetesen nem szabad kizárni semmilyen feltételezést kizárni, de a merénylet feltételezését nagyon komolyan vesszük" - mondta Manuel Valls francia miniszterelnök. Korábban több nyugati kormány is azt valószínűsítette biztonsági értesülésekre hivatkozva, hogy merénylet okozta a múlt szombati tragédiát.

  A franciaországi helyzetet illetően Manuel Valls megerősítette, hogy "példátlan és hatalmas méretű fenyegetettséggel" néz szembe az ország. "Egy hálózatokkal rendelkező belső és egy külső ellenséggel állunk szemben, e hálózatok Szíriában és Irakban vannak, és a (francia) titkosszolgálatok mindennap előállítanak és letartóztatnak olyan embereket, akik veszélyt jelenthetnek" - mondta a kormányfő.

 • Hiányos sarm-es-sejki biztonsági ellenőrzés

  november 08.vasárnap 08:55

  A sarm-es-sejki repülőtéren már régóta hiányos a biztonsági ellenőrzés, ami főképp azt jelenti, hogy gyakran nem működik a csomagokat átvilágító berendezés, valamint hogy felületes a gépek üzemanyaggal és az utasoknak felszolgálandó élelemmel való feltöltésének ellenőrzése. Erről neve elhallgatását kérő hét egyiptomi biztonsági tisztségviselő számolt be szombaton az AP hírügynökségnek, köztük több olyan is, akár már több mint egy évtizede dolgozik ott. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia azt állítja, hogy az orosz gép lezuhanását valószínűleg egy pokolgép okozta, amelyet a biztonsági ellenőrzést kijátszva helyeztek el a fedélzeten.
      
  Az AP-nek nyilatkozó tisztségviselők elmondták, hogy például az átvilágító berendezés hibáját többször is jelentették feletteseiknek, de a gépet azóta sem cserélték ki. Ezenkívül a berendezést kezelő, rosszul fizetett rendőrök rendszeresen felajánlják az utasoknak, hogy kenőpénz ellenében kikerülhetik a személyi és a poggyászellenőrzést. "Meg nem tudnám mondani, hányszor találkoztam olyan poggyásszal, amely tele volt kábítószerrel vagy fegyverrel, és tulajdonosuk 10 eurót vagy más hasonló összeget fizetett azért, hogy a bőrönd ne akadjon fent az ellenőrzésen" - mondta az egyik alkalmazott, aki a poggyászokat kezeli.

 • Hangot hallottak a felvételeken

  november 07.szombat 17:47

  A vizsgálatot vezető nemzetközi szakértői csoport vezetője, Ajman en-Nahíb egy szombat esti kairói sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a pilótafülke hangrögzítő berendezésén (Cockpit Voice Recorder, CVR) az utolsó pillanatban egy hang hallatszik. További részletekbe nem bocsátkozott, mondván, a következőkben speciális laborokban elvégzett elemzésre van szükség a hang természetének meghatározásához.

 • Az egyiptomi hadsereg regisztrálja a turistákat

  november 07.szombat 16:56

  Hírügynökségi források szerint az egyiptomi fegyveres erők átvették a kiutazó turisták regisztrációját a Vörös-tenger parti Sarm-es-Sejk repülőterén. Becslések szerint 80 ezer orosz turista tartózkodik az észak-afrikai országban, közülük legtöbben Sarm-as-Sejkben. Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken elrendelte az Egyiptomba tartó összes orosz légi járat felfüggesztését, és utasította a kormányt, hogy dolgozza ki az ott tartózkodó orosz állampolgárok hazahozatalának mechanizmusát. Megfigyelők ezt annak jeleként értelmezték, hogy mostantól Moszkva is úgy látja: a merényletet sejtető elméletek több hitelt érdemelnek.

 • Egyiptomot nem értesítették

  november 07.szombat 16:23

  Nem osztották meg Egyiptommal azokat a hírszerzői értesüléseket, amelyek arra utalnának, hogy az egy hete történt légi katasztrófát terrortámadás okozta volna - mondta szombaton Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter. "Hallottunk ilyen információkról, de az egyiptomi biztonsági szolgálatokkal nem osztották meg ezeket, ami komoly kérdéseket vet fel, hiszen mi vagyunk az üggyel legszorosabb kapcsolatban álló fél."
     számeh sukriSzámeh Sukri

 • A dzsihadisták dicsekedtek az orosz gép elleni merényletükkel

  november 07.szombat 08:22

  Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vezetői a szíriai Rakkában és velük kapcsolatban álló emberek a Sínai-félszigeten egymás közötti beszélgetéseikben egyebek mellett azzal kérkedtek, hogy sikerült elérni egy orosz utasszállító repülőgép lezuhanását a félsziget fölött. Ezt az NBC amerikai tévé péntek esti híradója jelentette meg nem nevezett tisztségviselőkre hivatkozva. "Félreérthetetlen, hogy ünnepeltek" - jelentette ki egy tisztségviselő. Egy beszélgetésükben azzal dicsekedtek, hogy miként okozták a repülőgép lezuhanását szombaton - tette hozzá. Az amerikai hírszerzés egy olyan Sínai-félszigeti csoport üzenetét is elfogta még a légi katasztrófa előtt, amely kapcsolatban áll az IÁ-val, és ebben az üzenetben az áll, hogy "valami nagy dolog fog történni a térségben" - számolt be róla az NBC.

 • Szigorítanak az amerikaiak

  november 06.péntek 20:36

  Megszigorítják a Közel-Keletről az Egyesült Államokba tartó utasszállító járatok ellenőrzését az orosz repülőgép minapi egyiptomi tragédiáját követően - közölte pénteken Washingtonban Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter.

  A "bizonyos repülőtereket érintő", "átmeneti" és "elővigyázatosságból bevezetett", "látható és nem látható" intézkedések egyebek között kiterjednek a fedélzetre felvitt csomagok szigorúbb átvizsgálására. Amerikai belbiztonsági tisztségviselők nem bocsátkoztak részletekbe sem az érintett repülőterekkel, sem pedig a konkrét intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hatóságának (TSA) vezetője dolgozott ki. Barack Obama amerikai elnök és más amerikai tisztségviselők nem zárták ki annak lehetőségét, hogy pokolgép lehetett a szerencsétlenül járt orosz utasszállító fedélzetén. Az Egyesült Államokba egyébként nem repülnek közvetlen járatok Sarm-es-Sejkből.

 • Robbanás hangját rögzíthette a fekete doboz

  november 06.péntek 18:52

  A Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép fekete dobozainak vizsgálata, összevetve a szerencsétlenség helyszínen talált nyomokkal, valamint a nyomozók tapasztalataival, "nyomatékosan alátámasztja" azt a feltételezést, hogy merénylet történt - erősítette meg pénteken a francia hírügynökség és a France2 közszolgálati televízió kairói tudósítója.

  A repülési adatokat rögzítő fekete doboz (Flight Data Recorder) vizsgálata és a pilótafülkében rögzített hangok (Cockpit Voice Recorder) azt jelzik, hogy műszaki téren és a pilóták közötti beszélgetésben is "minden rendben volt" a repülés 24. percéig, amikor is mind a két fekete doboz hirtelen abbahagyta a működését. Ez pedig annak a jele, hogy nagyon hirtelen történt, robbanásszerű volt a kabinnyomás csökkenése - közölte egy meg nem nevezett forrás az AFP hírügynökséggel. A forrás szerint nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy technikai meghibásodás vagy tűz okozott robbanást, mert a jelzőberendezések szinte biztosan jeleztek volna valamit, mielőtt leálltak, és a pilóták is utaltak volna rá.

 • Leállította sarm-es-sejki járatait az AirBaltic

  november 06.péntek 16:23

  Biztonsági okokból felfüggesztette sarm-es-sejki járatait az Air Baltic - közölte Janis Vanags, a lett légitársaság vállalati kommunikációért felelős alelnöke. "Az AirBaltic jelenleg két járatot üzemeltet az egyiptomi üdülőhelyre, pénteken és vasárnap. Most nem tudunk járatokat működtetni, mert a felelős szervek ezt nem ajánlják" - mondta az igazgatóhelyettes. Janis Vanags hozzátette, hogy a légitársaság alternatív megoldásokat dolgoz ki a lett turisták hazaszállítására.

 • Nyolc brit gép tud hazarepülni

  november 06.péntek 16:05

  A tervezett huszonkilencből mindössze nyolc repülőgépet tudnak indítani pénteken Sarm-es-Sejk városából Nagy-Britanniába azokkal az utasokkal a fedélzeten, akik a múlt héten történt légi katasztrófa miatt rekedtek Egyiptomban - közölte Hoszám Kamál, a polgári légi közlekedésért felelős egyiptomi miniszter.

  A tárcavezető a korlátozásokat azzal indokolta, hogy a "brit légitársaságok megtagadták az utasok csomagjainak hazaszállítását", a Vörös-tenger partján fekvő üdülőközpont repülőterének termei viszont nem adnak lehetőséget 120 tonnánál több visszamaradt csomag tárolására. Hozzátette, hogy még pénteken elindítanak egy teherszállító repülőgépet a hátrahagyott csomagokkal, annak érdekében, hogy azok ne hátráltassák az egyéb nemzetközi és belföldi járatokkal kapcsolatos ügymenetet.

 • Felháborodást okoztak a Charlie Hebdo karikatúrái

  november 06.péntek 15:13

  Hatalmas felháborodást váltott ki Oroszországban, hogy karikatúrákat közölt a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap az orosz utasszállító repülőgép Sínai-félszigeti katasztrófájáról. A lap legfrissebb száma két gúnyrajzott is közölt a tragédiáról.

  Az elsőn egy fegyveres, szakállas alak látható, akinek fejére egy repülőgép roncsai - hajtómű-, törzs- és futóműdarabok -, illetve utasok hullanak az égből. A gúnyrajzot Iszlám Állam: Oroszország fokozza légicsapásait felirattal látták el, utalva a terrorszervezet elleni orosz légicsapásokra Szíriában. A második, színes karikatúrát Az orosz fapados járatok veszélyei felirattal látták el. Egy fehér koponya van rajta törött napszemüvegben és egy ép szemmel. A háttérben a szerencsétlenül járt repülőgép égő roncsa látható, a rajzon néhány emberi maradványt lehet felismerni, és vértócsa látható. "Bárcsak az Air Kokainnal repültem volna" - mondja a koponya, ami utalás lehet egy múlt heti francia kábítószerbotrányra.

 • Putyin egyetért az FSZB döntésével

  november 06.péntek 15:11

  Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte pénteken az Egyiptomba tartó orosz légi járatok felfüggesztését, és utasította a kormányt, hogy dolgozza ki az Egyiptomban tartózkodó orosz állampogárok hazahozatalának mechanizmusát. Az intézkedés mindaddig hatályban marad, amíg ki nem derítik a múlt szombati Sínai-félszigeti légi katasztrófa okát. A döntés mögött az állhat, hogy már Moszkva sem zárja ki a merénylet lehetőségét.

 • FSZB: fel kellene függeszteni az egyiptomi járatokat

  november 06.péntek 14:59

  Az Orosz Szövetségi Biztonsági Hivatal (FSZB) vezetője szerint fel kellene függeszteni az egyiptomi járatokat. Alekszander Bortnyikov szerint indokolt lenne egy ilyen lépés addig, amíg nem derül ki pontosan, miért zuhant le a Metrojet repülőgépe.

 • A repülőtéren a brit nagykövet

  november 06.péntek 11:42

  A legtöbb turista rendkívül bosszús az egyiptomi hatóságok lépése miatt, a helyszínre érkezett John Casson is, az Egyesült Királyság egyiptomi nagykövete.

 • Több száz brit turista rekedt Egyiptomban

  november 06.péntek 11:35

  Az egyiptomi hatóságok pénteken leállítottak 10 Easyjet járatot Sarm-el Sejkben, az utasok többsége Angliába tartott volna. Sokan már becsekkoltak és a terminálban szembesültek a döntéssel, ami miatt nagy az elégedetlenség. Egyelőre nem tudni, mikor indulhatnak újra a járatok - számolt be az Independent.

 • Turista: 20 fontért elkerülhettük a biztonsági ellenőrzést

  november 06.péntek 10:38

  Dale Parkyn, aki a közelmúltban járt feleségével Sarm el-Sejkben hajmeresztő történetet mesélt el a Sky News híradójában. A brit férfi állítása szerint a repülőtéren egy biztonsági őr azzal kereste meg őket, hogy 20 fontért soron kívül feljuttatja őket a gépre. Parkyn elmondta: habár nagyon furcsa volt, de beleegyeztek és a biztonsági őr be is kísérte őket úgy, hogy semmiféle ellenőrzésen nem kellett átmenniük.

 • Videóösszefoglaló a helyszínről

  november 06.péntek 10:29

 • Felszállás előtt csempészték fel a bombát

  november 06.péntek 10:17

  Brit szakértők azt állítják a Sínai félszigeten tartózkodó iszlamista fegyveresek lehallgatott üzenetváltásra hivatkozva, hogy a Metrojet lezuhant gépére közvetlenül az indulás előtt csempésztek be egy bombát.

  A Lufthansa és az Air France légitársaságok is elkerülik mostantól a Sínai-félszigetet, ahol lezuhant egy orosz utasszállító Galéria: lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép További képek

   

 • Obama elmondta, mi okozhatta az orosz gép tragédiáját

  november 06.péntek 10:17

  Lehetségesnek nevezte csütörtökön Barack Obama amerikai elnök, hogy pokolgép okozta az orosz utasszállító tragédiáját.

  "Úgy gondolom, fennáll a lehetősége annak, hogy pokolgép volt a fedélzeten, és mi ezt nagyon komolyan vesszük" - nyilatkozott az elnök a CBS hálózatához tartozó KIRO rádiónak.

  barack obama (forrás: reuters)Barack Obama (Forrás: Reuters)

  "Saját nyomozóink és hírszerzésünk sok időt fognak eltölteni azzal - mielőtt végérvényes kijelentéseket tennénk -, hogy nagy biztonsággal megállapítsák, mi történt. De nyilvánvalóan lehetséges, hogy pokolgép volt a fedélzeten" - mondta.

  A kérdésre, hogy vajon Oroszország szíriai katonai fellépése vezetett-e a történtekhez, Obama így felelt: "Ez a nagy kérdés."

 • Putyin a hivatalos nyomozásra támaszkodna

  november 06.péntek 10:16

  Vlagyimir Putyin telefonon tárgyalt Cameronnal a lezuhant utasszállító ügyében folyó nyomozásról.     

  Az orosz elnöki hivatal tájékoztatása szerint Putyin hangsúlyozta, hogy az okok értékelésénél feltétlenül a folyamatban lévő hivatalos nyomozás során felderített adatokra kell támaszkodni. A két vezető megvitatta a terrorizmus elleni közös harccal kapcsolatos kérdéseket is - áll a közleményben.

  vlagyimir putyin (forrás: reuters)Vlagyimir Putyin (Forrás: Reuters)
  Az orosz elnöki szóvivő, Dmitrij Peszkov a BBC-nek csütörtöki adott nyilatkozatában ugyancsak azt hangoztatta, hogy kizárólag a Sínai-félszigeti légi katasztrófát vizsgáló szakemberek állapíthatják meg a tragédia okát, minden más feltételezés csupán találgatás vagy ellenőrizetlen információ. Hangsúlyozta, hogy a történtek okaival kapcsolatos feltételezésekkel csak a nyomozást végző szakemberek állhatnak elő (megalapozottan), márpedig egyelőre Moszkva nem tud semmilyen, általuk tett bejelentésről.

 • Cameron szerint egyre valószínűbb, hogy terrorcselekmény történt

  november 06.péntek 10:16

  David Cameron brit miniszterelnök csütörtökön azt mondta, a brit kormány a rendelkezésére álló hírszerzési értesülések alapján döntött úgy, hogy leállítja az egyiptomi Sarm-es-Sejkbe irányuló légi járatokat. Cameron ezt azután közölte, hogy fogadta Abdel-Fattáh Esz-Szíszi egyiptomi elnököt, aki az Egyiptomban lezuhant orosz repülőgép katasztrófájától függetlenül, már korábban eltervezett látogatásra érkezett Londonba.

  david cameron (forrás: reuters)David Cameron (Forrás: reuters)

  Közös sajtóértekezletükön Cameron kijelentette: egyelőre sem ő, sem a brit kormány szakértői nem lehetnek teljesen bizonyosak abban, hogy pokolgép robbanása okozta az orosz utasszállító szombati lezuhanását. Ha azonban a hírszerzési értesülések alapján valószínűbb az, hogy terrorcselekmény okozta a katasztrófát, mint az, hogy nem, akkor az a helyes eljárás, ahogy a brit kormány eljárt - fogalmazott a brit miniszterelnök. Cameron szerint "egyre valószínűbbnek tűnik", hogy robbanószerkezet detonációja miatt zuhant le az orosz repülőgép.

 • Előzmények

  november 06.péntek 06:00

  Ahogy arról korábban beszámoltunk, lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Földközi-tenger fölött szombaton. A gép egy Airbus A-321-es típus, és 224-en utaztak rajta - 217 utas és 7 fős személyzet. Az orosz légi közlekedési hatóság szerint a gép Sarm es-Sejkben szállt fel, 23 perccel a felszállást követően szakadt meg vele a kapcsolat, ekkor 9000 méter magasan repült.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink