Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-11-03 15:21:00

Volner fegyelmezett hadsereggé változtatná a Jobbikot

A párt alelnöke a Betyársereget tartja a legütőképesebb hazafias önszerveződésnek.

A Jobbik alelnökével közöl interjút a magát rasszistának és nemzetiszocialistának valló Betyársereg honlapja.

A magát „militáns alkatúnak” nevező Volner János anyagi okok miatt hagyta ott a rendőri pályát, de ha ideje engedi, még ma is zsákolással vezeti le a feszültséget – tudható meg a ma már csupán „patrióta sportmozgalomként” tevékenykedő betyárok portálja által készített interjúból. A személyes szál kibontása után a riporter rátér a lényegre: arra kíváncsi, vajon a jobbikos képviselő elégedett-e a rendőrség és a honvédség utóbbi hónapokban végzett munkájával.

Komoly szerep

Kitérő és pozitív válasza után kérdezője nem ereszti, és a hiányos felszereltség kapcsán érdeklődik a Magyar Honvédség ütőképességéről. Volner kitart a dicsérő és elismerő hangvétel mellett, viszont egyértelművé teszi, hogy a Jobbik komoly szerepet szán a „hazafias mozgalomnak”: „Ha a hazám védelemre szorul, én magam fogom a harcosoknak kijáró tisztelettel megkérni a Betyársereget, hogy segítsen megvédeni”.

volner jános, tyirityán zsolt és baranyi tibor (b-j). fotó: betyarsereg.huVolner János, Tyirityán Zsolt és Baranyi Tibor (b-j). Fotó: betyarsereg.hu
Az ellenzéki párt alelnöke szerint a Betyársereg „messze a legütőképesebb hazafias önszerveződés”, ezért helyesli, hogy a jövőben a „magyar harcosok elit klubjaként” kívánnak tevékenykedni. Érvei szerint a történelem is arra tanít, hogy a honvédelemben vagy szabadságharcokban sokszor „nem a reguláris hadseregek, hanem a hazafias önszerveződések játszottak fontos szerepet”.

Ki kivel van?

A Betyársereg büntetett előéletű vezetője, Tyirityán Zsolt nyilvános beszédeiben és interjúiban is elismeri, sőt büszke rá, hogy szervezetük rasszista alapokon álló nemzetiszocialista mozgalom, amely például idén áprilisban sem látott semmi kivetni valót abban, hogy Adolf Hitler születésnapjára egy emléktúrát népszerűsítsen a Vértesalja Gyermekei csoporttal karöltve.

Az eset kapcsán egyébként a Fejér Megyei Ügyészség a nemzeti szocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt ismeretlen személy ellen büntetőeljárást is indított.

Munkamegosztás

Sneider Tamás, ugyancsak a Jobbik alelnöke, egyben az Országgyűlés alelnöke egy nemrég kiszivárgott hangfelvételen beszélt arról, hogy milyen munkamegosztás van a Jobbik, a Betyársereg és a HVIM között. Konkrétan: utóbbi szervezetek kimondhatják azokat a dolgokat, amelyeket a Jobbik taktikai okokból nem.

atv.hu

Műsorváltozás!


Hétfőtől a megszokottnál tíz perccel korábban, 19.15-kor kezdődik az Egyenes Beszéd, 21.00-tól pedig Híradóval jelentkezik az ATV.
Ajánlom

További belföldi híreink