Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-10-29 09:58:00

Dávid: Lassan jön a "létszámkommandó"

Ilyen sehol sincs, hogy a kormány megmondja az üzleti szektornak, hogy mennyi dolgozót kell alkalmazni egy adott méretű üzletben – ezt Dávid Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Munkáltatók és Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára szerint az államnak inkább a közszférában kellene megállapítania ilyen létszámokat, például, hogy egy orvosra hány beteg juthat.

A szakember elmondta: ez az ötlet képtelenség, ezek a cégek hosszú évek óta munkaerőhiánnyal küzdenek. Hozzátette: ez megvalósíthatatlan, hiszen az rendben van, hogy előírják, hogy fel kell venni a dolgozókat, de eddig sem jöttek ezek a munkavállalók 70-80 ezer forintos fizetésért.

Dávid Ferenc kijelentette: lassan jön a létszámkommandó, megnézik az üzlet alapterületét, és aztán kiadják, hogy mennyi embernek kell az üzlethelyiségben dolgoznia. A VOSZ főtitkára hangsúlyozta: a vasárnapi zárvatartás létszámkudarca az a kicsiket sújtotta, ezért most megint be akar vezetni egy abszurd szabályozást a kormányzat.

A szakember elmondta: ilyen a szocializmusban sem volt, hogy megszabták egy vállalatnak, hogy mennyi embert kell foglalkoztatnia. Hozzátette: Ausztriában 1400-1500 eurót keres egy eladó, ilyen kereset itthon soha nem lesz, amíg nem csökkentik a munkát terhelő adókat.

Ez az intézkedés kontraproduktív lesz, bércsökkenéshez fog vezetni – magyarázta. Dávid Ferenc elmondta ilyen ostoba megközelítést még soha nem látott. A VOSZ főtitkára szerint nem azzal kéne szórakoztatni a magyar társadalmat, hogy jöjjenek haza a fiatalok, hanem olyan program kellene, amely itthon tartja őket. A szakember kijelentette: több ezer embert akarnak kényszerűen beterelni a kereskedelmi szektorba.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink