Itthon

Megpróbálták szétszedni a Szabadság téri emlékművet a jobbikosok

Úgy tűnik ennyi volt
október. 25. vasárnap 14:46

A talapzatra összesen hárman ugrottak fel az alig több mint fél órás demonstráció alatt: Novák Előd, Pongrácz András és egy aktivista.

A tüntetést a Himnusz közös eléneklésével fejezték be.

Ez ma nem jön össze
október. 25. vasárnap 14:42

Novák Előd elismerte, hogy ez ma nem jön össze, 37 percig tartott a próbálkozás. Néhány szót szól az egybegyűltekhez, akiknek azt mondta, hogy legközelebb nem jelentik be, ha jönnek.

Novák és Hegedűsné tanácskoznak
október. 25. vasárnap 14:37

Novák Előd most Hegedűs Lórántnéval tanácskozik a folytatásról. A kb. 150 fős tömeget megkérték, hogy hagyják őket kettesben beszélni. Kb 200 rendőr biztosítja a helyszínt.

Novákot a földre vitték
október. 25. vasárnap 14:35

Novák Elődöt a földre vitték egy rövid időre a rendőrök, aztán felemelték. Nem engedték neki, hogy vésse a talajt. A politikus azt mondta, nem kér mentőt, de rendőrt sem.

Novák vésni kezdett
október. 25. vasárnap 14:33

Novák egy hirtelen mozdulattal elkezdte vésni a talapzathoz vezető betonjárdát, de a rendőrök elvették tőle az eszközt. Most a tömeget kérdezi, hogy ki tudna adni neki egy kalapácsot. A rendőrök szerint ez csak a médiának szól.

Mindenki körbe-körbe megy
október. 25. vasárnap 14:30

A talapzat oldalánál áll Novák Előd. A rendőrök nem engedik oda menni a szoborhoz, de megmondták, hogy nem alkalmaznak erőszakot vele szemben. Budaházy lentről bekiabálta, hogy "bravó Előd, te vagy az egyetlen jobbikos!". Erre ő azt mondta, hogy nem ő az egyetlen, mivel ott van Hegedűs Lórántné meg a Z. Kárpát Dániel is, és ez egyébként sem egy jobbikos ügy. Kijelentette, hogy addig nem megy el, míg le nem bontják a szobrot. Novák körbe-körbe megy a fűben az emlékmű körül, a sajtósok utána, a rendőrök a talapzatról követik.

Novákot leszorították a rendőrök
október. 25. vasárnap 14:28

Pongrácz Andrást levették az emlékmű talapzatáról. Novák Előd is megpróbált felmászni, de a rendőrök leszorították. ,Nem sikerült a mécseseket sem elhelyezniük.

Kevesebbel is beérik?
október. 25. vasárnap 14:26

Novák és Pongrácz azzal is kiegyezne, ha a mécseseket elhelyezhetnék az emlékműnél, de a rendőrök ezt sem engedik neki. A kb. 100 fős tömeg hőzöng, kezdődik a cigányozás, zsidózás.

Novák felugrott a talapzatra
október. 25. vasárnap 14:23

Novák Előd felugrott a Szovjet emlékmű talapzatára, de a rendőrök nem engedik, hogy használja a kezében lévő vésőt. Kb. 20 rendőr áll fent a talapzaton. A tömegben ott van Hegedűs Lórántné, és a Vona mellett gyakran látható testőr is. Pongrácz András a rendőrökkel kiabál, a kb. 100 fős tömeg csak figyel.

Novák és az önkényuralmi rendszer
október. 25. vasárnap 14:20

"Magyar rendőr velünk van!" - kiabálják a demonstrálók az emlékmű körül álló 40-50 rendőrt, akiknél rohamsisak is van, bár egyelőre nem viselik azokat. Novák Előd az önkérnyuralmi rendszer jelképeiről beszél. A tömegben ott van Budaházy György is.