Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-10-22 07:25:00

Szigetvári is bevásárolta magát a TV2-be

Az Együtt elnöke élő adásban jelentette be, hogy lehetősége van egy részvény erejéig tulajdonrészhez jutni a TV2 anyavállalatában. Mint lapunknak elmondta, néhány napja megtörtént a tranzakció, így mostantól már nem csak politikusként, hanem részvényesként is megkeresheti a német megavállalatot kérdéseivel.

2014. január közepén Braun Róbert 34,5 euróért részvényt vásárolt a Tv2 anyacégében, a német ProSiebenSat.1-ban, hogy mint kisrészvényes részt vehessen a cég körüli döntésekben. Apropóul az szolgált az akkor szocialista színekben politizáló Braunnak, hogy szerinte két olyan magánszemélynek adták el a céget, akik korábban 18 milliárd forint veszteséget halmoztak fel. Új minőségétől Braun azt remélte, hogy részvénye birtokában lehetősége nyílik a többi részvényes tájékoztatására: a cég menedzsmentje „aljas és korrupt üzlethez” nyújtott segédkezet.

braun róbertBraun Róbert

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke az ATV Szabad Szemmel című műsorában jelentette be, milyen ügyletre készül korábbi kollégájával. „Braun Róberttel holnap este fogok találkozni, és megbeszéltük tegnap előtt telefonon, hogy 35 euróért meg fogom venni tőle a ProSiebenSat1 részvényét, mert ő már visszavonult a közélettől, és próbálom majd én mint részvényes kideríteni ezt, mert az egészen biztos, hogy a csoport 2014-es zárásában szerepel, hogy forintban számolva 5-8 milliárd forintos hitelt adtak a kivásárlás során, és ez 2016 végén jár le” – mondta el a műsorban a pártelnök.

Macska-egér harc

A politikus azt atv.hu-nak azt mondta, a részvény azóta a tulajdonába került, aláírták az adásvételi szerződést, és zajlik a változások átvezetése az értékpapírszámlára. Mint Szigetvári fogalmazott, a 37 eurós ügyletet nem nevezné sokkal többnek egy teátrális aktusnál, annyi azonban mindenképpen következik belőle, hogy

mostantól nem csupán politikusként, hanem részvényesként is élhet tájékozódási lehetőségével, a cég pedig beszámolási kötelezettséggel tartozik irányába.

„Azért kell részvényesnek lenni, hogy a macska kint és bent is fogja az egeret” – összegezte Szigetvári akciója lényegét, és amellett, hogy elmehet a német megavállalat közgyűlésére, érdeklődhet a cég ügyei iránt és számon kérheti annak garanciáit, hogy vajon megtérül-e befektetése, illetve úgy járt-e el a vállalat menedzsmentje, hogy az garantálja a részvényesei biztonságát.

szigetvári viktorSzigetvári Viktor

Ismét feljelentést tett

Időközben az Együtt elnöke csalás és gazdasági csalás miatt újra feljelentést tett a TV2 2013-as eladásának ügyében. Mint Szigetvári az erről szóló sajtótájékoztatón elmondta, nem a most folyó jogvitában kívánnak eljárást kezdeményezni, hanem 2014. januári feljelentésüket ismétlik meg, amit akkor a rendőrség elutasított. Annyi kiegészítést tesznek csupán a hatósági beadványban, hogy

a ma ismert információk alapján Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak az érdekeltsége fedezte a háttérből a tranzakciót,

Simon Zsolt és Yvonne Dederick pedig gyakorlatilag Fonyó Károly „strómannjai voltak” – fogalmazott Szigetvári.

Ajánlom

További belföldi híreink