Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-10-21 15:03:00

Nem magyarázza meg terrorista kapcsolatait a jobbikos képviselő

Morvai Krisztina megkülönböztet jó és rossz terroristákat. Előbbieket „remek harcosoknak” tartja a Jobbik EP-képviselője, utóbbiakat viszont fel kell számolni szerinte. Szerettük volna megtudni, hogy milyen szempontrendszer alapján tud disztingválni a tömeggyilkosok világában, de elutasító magatartásából úgy tűnik: a médiumokra vonatkozóan is van egy hasonló felosztása.

Mint megírtuk az emberi jogok és technológia a harmadik országokban volt a téma Brüsszelben szeptember elején, ahol a szavazatmagyarázat keretében a Jobbik képviseletében, de a függetlenek soraiban helyet foglaló Morvai Krisztina azon háborgott, hogy a titkosszolgálatok a modern technikát a szabálykövető polgárok tömeges megfigyelésére használják.

„Hogy lehet, hogy a titkosszolgálatok rendelkezésére álló tudást, technológiát, forrásokat nem tudják felhasználni arra, hogy az oly’ sok szenvedést okozó embercsempész bandákat és a szintén oly’ sok szenvedést okozó Iszlám Államot leleplezzék?” – tette fel a kérdést a képviselőnő, és szerinte a szolgálatoknak minden eszközük megvan ahhoz, hogy leleplezzék például az ISIS olajértékesítési manővereit és pénzmozgásait.

Pár évvel ezelőtt még nem aggódott ennyire a terrorizmus miatt Morvai Krisztina. 2009 áprilisában, akkor még mint a Jobbik EP-listavezetője és államfőjelöltje egy, a párt által Bajnai Gordon háza elé szervezett tüntetésen beszélt:

„Voltam nemrég egy palesztin konferencián. Nagyon sok remek palesztin emberrel, sok remek harcossal, Hamaszossal, Hezbollah vezetőkkel is találkoztam, nagyon sok bátorítást kaptam”

 – jelentette ki a Jobbik politikusa.

A "remek harcosok kampányvideója".

Fél az egész unió

Ami a Hamaszt illeti, korábban megírtuk, hogy a gázai övezetet évek óta illegitim módon vezető csoportosulást terrorszervezetként tartja nyílván az EU. A Hezbollah katonai szárnya hét éve került fel az unió „fekete listájára”, és azóta több tagállam lobbizik azért, hogy valamennyi tagozata terrorszervezetnek minősüljön. Az Európai Néppárt frakciójának 2008-as közleménye szerint a Hezbollah-nak legalább 900 alvó sejtje van csak Németországban. 2005-ben a Palesztin Hatóság kérte arra az Európai Uniót, hogy minősítse terrorszervezetnek a Hezbollah-ot.

Fentiekre tekintettel véltünk egy ellentmondást felfedezni a Jobbik EU-képviselőjének korábbi és mostani nyilatkozatában, amelyről szerettük volna személyesen Morvai Krisztinát megkérdezni. Munkatársa meg is ígérte az interjút, ám másnap reggelre elpárolgott a hajlandóság, és a képviselőnő csak annyit üzent: az ATV-nek semmilyen formában nem kíván nyilatkozni. Pedig érdekes lett volna tőle hallani, hogy szerinte mi különbözteti meg az Iszlám Állam terroristáit a Hezbollahtól és a Hamasztól, illetve ma is tartja-e még a kapcsolatot a „remek harcosokkal”?

a "remek hamaszosok"A "remek Hamaszosok"

Ajánlom

További belföldi híreink