Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-10-19 17:29:00

Terroristák bátorították, most mégis miattuk aggódik

Morvai Krisztina a Jobbik EP-képviselője most olyan terroristák miatt aggódik, akikhez hasonlókat pár éve még büszkén nevezett harcostársainak és a velük való találkozással dicsekedett.

Az emberi jogok és technológia a harmadik országokban volt a téma Brüsszelben szeptember elején, ahol a szavazatmagyarázat keretében a Jobbik képviseletében, de a függetlenek soraiban helyet foglaló Morvai Krisztina azon háborgott, hogy a titkosszolgálatok a modern technikát a szabálykövető polgárok tömeges megfigyelésére használják. (A videót a Propelleren találtuk.)


„Hogy lehet, hogy a titkosszolgálatok rendelkezésére álló tudást, technológiát, forrásokat nem tudják felhasználni arra, hogy az oly’ sok szenvedést okozó embercsempész bandákat és a szintén oly’ sok szenvedést okozó Iszlám Államot leleplezzék?” – tette fel a kérdést a képviselőnő, és szerinte a szolgálatoknak minden eszközük megvan ahhoz, hogy leleplezzék például az Iszlám Állam olajértékesítési manővereit és pénzmozgásait. Úgy látja ez a migrációs krízis alapproblémája, és azért nem születik rá megoldás, mert nincs mögötte politikai akarat.

Harcostársak és tömeggyilkosok

Pár évvel ezelőtt még nem aggódott ennyire a terrorizmus miatt Morvai Krisztina. 2009 áprilisában, akkor még mint a Jobbik EP-listavezetője és államfőjelöltje egy, a párt által Bajnai Gordon háza elé szervezett tüntetésen beszélt: „Voltam nemrég egy palesztin konferencián. Nagyon sok remek palesztin emberrel, sok remek harcossal, Hamaszossal, Hezbollah vezetőkkel is találkoztam, nagyon sok bátorítást kaptam”, jelentette ki a Jobbik politikusa.

(A fentebb említett mondatok a 4:03-nél kezdődnek ezen videón.)


atv.hu

További belföldi híreink