Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-10-11 09:25:00

Varga Mihály az év pénzügyminisztere

Átadták "Az év pénzügyminisztere Közép- és Kelet-Európában"-díjat Limában

Varga Mihály az év pénzügyminisztere
Varga Mihály
"Úgy tekintek e díjra, mint amelyet együtt érdemeltem ki a magyar emberekkel, az ország gazdasági életében résztvevőkkel, hiszen az ország eredményét díjazták. Ez Magyarország és a magyar gazdaságpolitika sikere"

 - jelentette ki Varga Mihály, amikor átvette a londoni székhelyű Euromoney Institutional Investor-csoport Emerging Markets kiadványának elismerését. Az Euromoney Institutional Investor idén Varga Mihálynak ítélte oda "Az év pénzügyminisztere Közép- és Kelet-Európában" elnevezésű díjat, amelyet a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank éves közgyűlésének keretében adtak át Limában.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: közösen értük el, hogy a magyar gazdaság az elmúlt öt évben meg tudott küzdeni a válság következményeivel, sőt növekedési pályára állt. Magyarország Kormánya meghozta a szükséges döntéseket, és elérte, hogy gazdaságunk már nemzetközi összevetésben is megállja a helyét - fogalmazott Varga Mihály a nemzetközi pénzügyi és üzleti világ közgazdászai, elemzői és szakértői által odaítélt kitüntetés átvételekor.  A díj odaítélésekor értékelték, hogy csökkent az ország külső sérülékenysége, a növekedés európai viszonylatban magas, a kormány eredményesen lépett fel a feketegazdaság visszaszorítására, hatékonyabb lett az adóbeszedés, nőttek a befektetések és a fogyasztás.

Elértük - ami néhány évvel ezelőtt még szinte lehetetlennek látszott -, hogy a magyar gazdaság jó teljesítményéről egyezik a véleménye a magyar kormánynak, az Európai Bizottságnak, az IMF-nek, az OECD-nek, valamint a nagy nemzetközi intézményeknek és a piaci elemzőknek is - tette hozzá Varga Mihály.

A miniszter utalt rá: a magyar gazdaság növekedési üteme 2014-ben elérte a 3,6 százalékot, és minden reményünk megvan arra, hogy az Európai Unió átlagát meghaladó lendületet továbbra is tartani tudjuk. A tárcavezető fontos eredménynek nevezte, hogy mára olyan szintre emelkedett a munkában állók létszáma, amelyre 1990 óta nem volt példa.

Ajánlom

További belföldi híreink