Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-09-16 11:24:00

Exkluzív videó: Fellázadtak a migránsok Röszkénél, ultimátumot adtak a rendőröknek

Az atv.hu munkatársa azt jelentette a az új röszkei határátkelőtől, hogy a migránsok rongyokat csavartak a szögesdrót köré és megpróbálják kiszakítani a helyéről. Eközben a rohamrendőrök teljesen beöltöztek, de egyenlőre farkasszemet néznek a feldühödött tömeggel.

Az atv.hu Horgosnál tartózkodó munkatársa azt jelentette az új röszkei határátkelőtől, hogy a migránsok 50 fős csoportja rongyokat csavart a szögesdrót köré, hogy megpróbálják kiszakítani a kerítést a helyéről.

Közben a rohamrendőrök teljesen beöltöztek, de egyenlőre farkasszemet néznek a feldühödött tömeggel.

Frissítés: 11:39: Ultimátum 

A kifeszített szögesdrótot két-három migráns elég intenzíven elkezdte húzogatni, egyikük egy Che Guevara-s sapkában kiabált mindenfélét a rendőröknek.

Kicsivel később egy kék polós menekült megpróbálta lecsitítani a felbőszült 50 fős tömeget, majd egy ultimátummal fordult a rendőrökhöz, miszerint 13 óra után akcióba lendülnek. Hogy ez pontosan mit takar, azt még nem tudni.

Eközben a szerb hatóságok az ENSZ-szel együttműködve több menekültet is visszaszállítottak a magyarkanizsai táborba, hogy ott gondoskodjanak róluk.

A hőség tikkasztó, az atv.hu munkatársa úgy tapasztalta, hogy a migránsoknak nincs túl sok vizük. 

Frissítés: 13:16: Élő közvetítés

Egyenlőre még nem történik semmi szokatlan a helyszínen, holott lejárt a rendőröknek adott ultimátum ideje. Az RT élő közvetítésében folyamatosan követheti a röszkei eseményeket.

Frissítés: 13:32: Felvétel a balhéról

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a bevándorlási krízisről itt.

(Videók: laci molnar / atv.hu)

Illegális bevándorlók demonstrálnak a lezárt M5-ös autópálya közelében Bezárták a határátkelőt Röszkénél További képek

 

Ajánlom

További belföldi híreink