Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-09-02 16:02:00

Menekülteket fogadott a házába Gyurcsány Ferenc

Afgánok, szírek, kurdok töltötték az éjszakát az utóbbi néhány nap során a volt miniszterelnök otthonában, tudta meg az atv.hu.

Olvasónktól kaptuk az alábbi videót, melyen Gyurcsány Ferenc látható, amint két migránsnak látszó fiatalemberrel megy fel a Déli pályaudvar lépcsőjén.  

Megkerestük Gyurcsányt, aki elmondta, hogy valóban menekültekkel látható a felvételen, ugyanis néhány napja egy-egy éjszakára migránsokat fogadnak be az otthonukba.

Mint megtudtuk, Gyurcsány és felesége már régebb óta vittek élelmiszert a Déli pályaudvarnál várakozó menekülteknek. A múlt héten az egyik menekülteket segítő aktivistát megkérdezte Dobrev Klára, miben tudnak még segíten. Kiderült, az egyik családnak szüksége lenne szállásra. Dobrev telefonon egyeztetett a korábbi miniszterelnökkel, és úgy döntöttek, befogadják őket. 

fotó: facebook.comFotó: facebook.com

Kiürítettek két szobát, felszabadítottak egy fürdőszobát, és az utóbbi négy-öt éjszakán számos vendéget fogadtak be a házukba.  

„Az első éjszaka egy tíztagú szír család érkezett, másnap hat szíriai kurd menekült aludt nálunk”, mondta az atv.hu-nak Gyurcsány Ferenc.

fotó: facebook.comFotó: facebook.com

A megbeszéltek szerint a menekülteket segítő aktivisták kora estétől hívhatják Gyurcsányékat, ha szükség van szállásra.

A migránsok kapnak vacsorát, majd másnap reggelit és útravalót, és Gyurcsányék a ruháikat is kimossák, mondta lapunknak a DK elnöke.

fotó: facebook.comFotó: facebook.com

Arra a kérdésre, tudják-e a befogadottak, hogy ki a vendéglátójuk, Gyurcsány nemmel felelt. „Alig beszél közülük valaki angolul, kézzel-lábbal kommunikálunk”, tette hozzá a volt miniszterelnök.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink