Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-09-01 15:43:00

Sztárok, művészek előtt tartott beszédet Vona

A hétvégi, időközi önkormányzati választásokat megelőző napon Vona Gábor 150 fős közönség előtt beszélt az értelmiséggel kapcsolatos víziójáról – tudta meg az atv.hu. A tapolcai, szigorúan titkos, zártkörű rendezvényen neves értelmiségiek, művészek, sportolók, és egyéb celebritások tették tiszteletüket.

A pártelnök a helyi jelölteket támogató, pénteki lakossági fórum és a vasárnapi eredményfigyelő buli közé iktatta be az országos jelentőségű rendezvényt. Lapunk az egyik vendégtől megtudta, hogy a várostól néhány kilométerre fekvő Tapolca-Diszel településrész vadászháza adott otthont az eseménynek.

A mintegy 150 főnyi, az ország különböző pontjairól invitált illusztris társaság az épület parkjában felállított rendezvénysátorban hallgatta Vona Gábor helyzetértékelését és a jövőre vonatkozó, egyébiránt őket is érintő elképzeléseit.

Forrásunk úgy tudja, azért akarták titokban tartani a párt jövője szempontjából mérföldkőnek tartott beszélgetést, mert a meghívottak döntő többsége egyelőre rejtőzködő szimpatizánsa a pártnak, azaz tud már azonosulni annak programjával, de ezt még nem kívánja felvállalni a nyilvánosság előtt.

Koltay Gábor filmrendező azt mondta lapunknak, hogy azért fogadta el a Jobbik meghívását, mert Vona Gábor a barátja, és kíváncsi volt, hogy hol tart most az a párt, amelyről ő írta az első könyvet.

koltay gábor, rendező; forrás: www.jokaiszinhaz.huKoltay Gábor, rendező; Forrás: www.jokaiszinhaz.hu

Emellett illendő is volt részt vennie az eseményen, tette hozzá Koltay, hiszen az összes színházigazgatói pályázatát csont nélkül támogatták. Hogy Vona beszéde milyen hatással volt rá, arról a rendező nem kívánt beszélni, mondván: a találkozó baráti és intim volt.  

Harsányi Gábor színművész csak egy személyes beszélgetés során vállalta volna annak megindokolását, hogy miért látogatott el a szombati előadásra,

turnéja miatt azonban csak a jövő hét közepére tudott időpontot javasolni az atv.hu munkatársának. „Telefonon az ember nem beszél ilyesmiről”, hárította el a művész az éter hullámain át kínálkozó lehetőséget.

harsányi gábor, színművész> forrás: www.jegy.huHarsányi Gábor, színművész> Forrás: www.jegy.hu  

Ugyanilyen hallgatagnak bizonyult Raffay Ernő történész is, aki először Vona Gáborhoz irányította az atv.hu-t,

majd amikor személyes állásfoglalása fontosságát ecseteltük, annyit közölt: van véleménye, de nem kívánja megosztani velünk.  
raffay ernő, történész; forrás: www.jokaiszinhaz.huRaffay Ernő, történész; Forrás: www.jokaiszinhaz.hu
Gregor Bernadett – aki információink szerint férjével együtt volt jelen Vona előadásán – először kifejezetten elzárkózott a nyilatkozattól, majd azzal köszönt el, hogy azért vettek részt az eseményen, mert meghívást kaptak rá.

Úgy tudjuk Steinmetz Ádám, olimpiai bajnok vízilabdázó is jelen volt a rendezvényen, őt azonban nem sikerült elérnünk. Abból azonban, hogy idén áprilisban az Újbudai Nemzeti Estek vendégeként Novák Előd kérdéseire válaszolt, arra is lehet következtetni, hogy szívesen vesz részt a Jobbikhoz köthető eseményeken.  

Ajánlom

További belföldi híreink