Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-09-01 07:31:00

Menekültkrízis, ultrák vonulása: durva este előtt az ország – frissül

Folyamatosan frissülő hírek!

Az M1-es autópálya Bécs felé vezető sávjait elfoglalták a nyugati határra tartó migránsok, a Keletinél menekülteket támadtak meg magyar focihuligánok, Bicskén pattanásig feszült a helyzet. Ultrák vonulnak végig Budapesten, füstbombákat és hanggránátokat hajigálnak.

 • Az ultrák miatt megáll az 1-es villamos

  szeptember 04.péntek 18:29

  Csak a Salgótarjáni útig közlekedik az 1-es villamos.

 • Pintér Sándor NYARAL. Tényleg.

  szeptember 04.péntek 18:23

  Pintér Sándor szabadságon van, de folyamatosan tájékoztatást kap a tárcát érintő minden fontos eseményről - közölte a Népszabadság információjára reagálva a Belügyminisztérium.

  Pintér több mint egy hete nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, az országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottsága menekültkérdésről tartott együttes ülésén is Kontrát Károly államtitkár képviselte a szaktárcát.

 • Ingáznak a buszok

  szeptember 04.péntek 18:22

  Bicskén már a harmadik kört teszi meg a busz a vonatállomás és a menekülttábor között. Kollégánk szerint a migránsok csalódottak, hogy a szállásra kell menniük Németország helyett.

 • Túl az M0-áson a Bécs felé tartó menet

  szeptember 04.péntek 18:08

  Túljutott az M0-áson a Bécs felé tartó, a Keletiből délben elindult menet - jelentette az ATV tudósítója. A több mint 1000 menetelő még az éjjel szeretné elérni az osztrák határt. 

 • Egy sáv járható az M1-esen Bécs felé

  szeptember 04.péntek 18:03

  - jelentette az ATV helyszínen tartózkodó tudósítója. 

 • Biatorbágy utáni pihenő

  szeptember 04.péntek 17:54

  fotó: zamatocky lajos.Fotó: Zamatocky Lajos.

 • Az osztrák tv is közvetít

  szeptember 04.péntek 17:47

 • Buszokra terelik a menekülteket

  szeptember 04.péntek 17:37

  Elkezdték egy buszra felterelni a migránsokat Bicskénél. Kollégánk szerint rendőrök kísérik fel őket a járműre, ami valószínűleg a menekülttáborba viszi őket. Az asszonyok kiabálnak, a gyerekek sírnak.

 • Füstbomba, hanggránát: ultrák vonulnak át a városon

  szeptember 04.péntek 17:26

  Minimális rendőri jelenlét mellett a Deák tér felől vonulnak az ultrák a Groupama Aréna felé. A Mandiner felvétele. 

 • Magyarország mellett a visegrádi kormányfők

  szeptember 04.péntek 17:15

  Kiállt Magyarország mellett a cseh, a lengyel és a szlovák kormányfő abban a közös nyilatkozatban, amelyet a négy visegrádi ország miniszterelnökének a migrációs válsággal foglalkozó pénteki rendkívüli prágai találkozóján fogadtak el. "Magyarország azon országok közé tartozik, amelyek leginkább ki vannak téve a migrációs hullám nyomásának, és amelyeket leginkább érintenek következményei. Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnökei tehát újra teljes támogatásukról biztosítják Magyarországot azon igyekezetében, hogy legyőzze a kihívást. Szolidaritásuk jeléül a kormányfők készek további segítséget nyújtani Magyarországnak" - olvasható a közös nyilatkozatban, amelynek szövegét a találkozó után hozták nyilvánosságra Prágában.

 • Az M1 Bécs felé megbénult

  szeptember 04.péntek 17:13

  , a menetelők állítása szerint már 2-3000 ember tart az osztrák határ felé.

 • Állítólag meghalt egy menekült

  szeptember 04.péntek 17:13

  Egy Magyarországon élő szír orvos, aki segédkezik a bicskei vasútállomáson ragadt migránsoknak, azt közölte az atv.hu tudósítójával, hogy életét vesztette egy afgán férfi. Elmondása szerint a migráns tüdőembóliában halt meg, a mentősök a helyszínen küzdöttek az életéért, sikertelenül.

 • Nem áll meg a metró a Keletinél

  szeptember 04.péntek 17:07

  Nem állnak meg a metrószerelvények péntek délután és este a Keleti pályaudvarnál - közölte a BKK az MTI-vel. A közlemény szerint várhatóan 17 órától fél kilencig, valamint este tíz órától az utolsó járat indulásáig az M2-es metró a Keleti pályaudvar állomáson csak áthalad, az M4-es metró pedig nem megy el a Keleti pályaudvar végállomásig, csak a Rákóczi térig közlekedik.

 • Már 1000 ember vonul az autópályán

  szeptember 04.péntek 16:57

  Ausztria felé; ekkorára duzzadt a Keletitől elindult csoport. 

 • Migránsok vonulnak

  szeptember 04.péntek 16:53

  Olvasónktól kaptuk az alábbi képet, amin vonuló migránsok láthatóak.

 • Balhé volt a Keletinél

  szeptember 04.péntek 16:48

  Az Index beszámolója szerint a Keleti aluljárójában petárdát dobtak a menekültekre az esti meccsre készülő ultrák, a lövésszerű hangoktól megijedt migránsok egy része a pályaudvarra menekült, másrészük palackokkal és cipőkkel dobálta a huligánokat. A helyszínre érkezett 150 rendőr, akik elvitték az ultrákat.

 • Elsüllyedt egy gumicsónak a Földközi-tengeren

  szeptember 04.péntek 16:29

  Elsüllyedt egy menekültekkel teli gumicsónak a Földközi-tengeren Líbia és Olaszország között, mintegy harminc-negyven ember meghalt - közölte pénteken a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM). A szervezet közleményben tudatta, hogy a gumicsónakban százhúsz-száznegyven szomáliai, szudáni és nigériai állampolgár utazott. Részletek itt.

 • Továbbengednék a menekülteket a csehek

  szeptember 04.péntek 16:14

  "Ha Németország ígéretet tesz rá nyilvánosan, hogy befogadja azokat a szíriai menekülteket, akiket egy másik európai országban regisztráltak, és nem küldi vissza őket, akkor készek vagyunk megnyitni egy folyosót, amennyiben Magyarország és Németország között is egyezség születik" - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter, miután megbeszélést folytatott szlovák kollégájával, Robert Kalinákkal.

 • Migránsok verekedtek össze

  szeptember 04.péntek 16:03

  A röszkei migrációs gyűjtőponton 14.20 körül illegális bevándorlók verekedtek össze, majd a rendőröket kővel dobálták meg. A rendőrök a támadást könnygázzal fékezték meg. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója fél négy után már azt tapasztalta, hogy megnyugodtak a kedélyek. A táborból folyamatosan buszokkal szállítják el a migránsokat, az ott maradók pedig a sátrak mellett ülnek.

 • Leszálltak a vonatról, mert éhesek

  szeptember 04.péntek 15:58

  A bicskei állomáson egy 8-10 fős csoport önként leszállt a vonatról és átszállt a bicskei menekültállomásra tartó buszra. Újságírói kérdésre, hogy miért döntöttek úgy, hogy bevonulnak a menekülttáborba, a migránsok azt a választ adták, hogy éhesek és fáradtak.

 • 100 menekült elhagyta az állomást

  szeptember 04.péntek 15:34

  Körülbelül 100 menekült elhagyta a bicskei állomást és Győr felé indultak - jelentette az atv.hu munkatársa a helyszínről.

 • M1: zavartalanul halad a menet a pályán

  szeptember 04.péntek 15:29

  Az ATV folyamatosan követi az M1-en menetelő tömeget, amely egyelőre zavartalanul tart nyugat felé.

 • Elzárják a migránsokat a külvilágtól?

  szeptember 04.péntek 15:19

  Bicskén tartózkodó tudósítónk elmondása szerint az állomáson álló migránsokkal teli vonatot két tehervonattal fogták közre. Az egyik már reggel óta ott állt, a másik azonban most tolatott a migránsok és a sajtó munkatársai közé. Az illegális bevándorlók ezáltal láthatatlanokká váltak az újságírók számára. A szerelvényeket rendőrök vették körbe.

 • A rendőrök fel akarták tartóztatni

  szeptember 04.péntek 15:16

  az autópályán sétáló menekülteket, nem sok sikerrel. Az úttorlaszt megkerülték, ennyiben a torlasz hasonlóan működött, mint a déli határzár. 

 • 160 ezer menekültet vállalnának át

  szeptember 04.péntek 15:13

  Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt fogja javasolni jövő szerdán, hogy az EU-országok 160 ezer menekült befogadását vállalják át a három legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagállamtól, Olaszországtól, Görögországtól és Magyarországtól - közölte pénteken Natasha Bertaud, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.

 • Az M1-M7 kivezető szakaszán jár a menet

  szeptember 04.péntek 15:11

  A forgalom egyelőre áll a kifelé vezető szakaszon, a rendőrök biztosítják a menetet.

 • Fél perc izgalom az állomáson

  szeptember 04.péntek 15:06

  Az atv.hu Bicskén tartózkodó tudósítójától megtudtuk: a vasútállomáson tartózkodó migránsok csoportjából egy ötéves kisfiú átszaladt a síneken, és a kerítésen keresztül beszélgetni kezdet a vonaton rekedt társaival. A rendőrök fél percig kérlelték a peronról, hogy jöjjön vissza, de a kisfiúnak esze ágában sem volt engedelmeskedni, ezért egy rendőr megfogta és visszakísérte a csoportjához. Tudósítónk szerint egyébként nyugalom van, de a migránsok kilátástalannak látják helyzetüket.

 • "Üdvözöljük innen is Merkelt"

  szeptember 04.péntek 14:50

  A Jobbik szóvivője szerint az illegális bevándorlók regisztrációjának napi gyakorlata hazaárulással ér fel. Mirkóczki Ádám pénteki sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy miközben a magyar kormány az Európai Uniót teszi felelőssé a kialakult migrációs helyzetért, az utolsó uniós apró betűs előírásnak is eleget tesz. Nem lehet a jövőben betartani a Dublin III-as rendeletet, mert közép- és hosszútávon Magyarország végét jelentheti, ha visszatoloncolják a bevándorlókat.

  Az ellenzéki politikus értékelése szerint "impotens kormány képét mutatja", ami Budapesten és Röszkén történik. A Keleti pályaudvarról gyalog elindult több száz fős csoportra reagálva pedig úgy fogalmazott: a Jobbik regisztráció nélkül elküldene minden bevándorlót azzal az üzenettel, hogy "üdvözöljük innen is Angela Merkelt".

 • Elfogták a röszkei migránsokat

  szeptember 04.péntek 14:45

  A rendőrség időközben az összes migránst elfogta, akik kitörtek a gyűjtőpontról. A rendőrök amellett, hogy védik a kerítést, időnként kiemelnek a kerítés mellett álló tömegből elsősorban időseket, nőket, gyermekeket, és busszal elszállítják őket más regisztrációs pontokba. Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a rendőrök körbezárták a gyűjtőpont területét, így az autópályára senki sem juthat fel migránsok közül, elhárult a balesetveszély, így újra lehet használni az M5-ös autópályát, amelyet a kitörés után átmenetileg lezártak.

 • A Petőfi laktanyánál várakoznak

  szeptember 04.péntek 14:34

  A Keleti pályaudvartól indult tömeg valamivel délután két óra után ért a BAH-csomóponthoz, és a felüljárón haladt tovább. Az út városból kifelé vezető oldalát elfoglalták, de a rendőrség később szabaddá tett egy sávot a forgalom számára. A migránsok a hídon a járdán mentek, a rendőrök továbbra is kísérik a határozott tempóban, de nyugodtan haladó tömeget. Kevéssel fél három előtt a Budaörsi úti Petőfi-laktanyához értek, ahol a menet megállt, hogy bevárja a lemaradókat.

 • Videó: Így történt igazából a dráma Bicskén

  szeptember 04.péntek 14:33

  Rövid időre több nemzetközi portál címoldalát is bejárta az a kép, amelyen a bicskei vasútállomáson egy menekül nő a gyermekével a síneken fekszik, miközben rendőrök veszik őt körbe.

  forrás: reutersForrás: Reuters

  Az szalagcímek és cikkek többsége elítélően írt a magyar hatóságok viselkedésről, holott a bicskei képsorok mögött egy egészen más aspektusú eseménysor játszódott le.

  A Skynews közben arról számolt be, hogy a feleségét a sínekre lökő férfi meg akart halni és ezért hívta fel így magára a figyelmet a sajtó szeme láttára.

 • Határt őrizhet a hadsereg

  szeptember 04.péntek 14:14

  A honvédség is határőrizeti feladatokat kaphat a jövőben a migrációs válság kezelése érdekében - közölte a Magyarország államhatárának hatékonyabb védelmével és a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő törvénymódosítási javaslat pénteki parlamenti vitájában az előterjesztőként felszólaló fideszes Vas Imre. Hangsúlyozta, hogy a honvédség csak és kizárólag a menedékjogról szóló törvényben meghatározott tömeges migrációs válsághelyzet idején láthatja el ezt a feladatot. A törvényjavaslat garanciális jelleggel rögzíti, hogy a honvédség nem vonhatja el a rendőrség feladatait és hatáskörét - emelte ki. Hangsúlyozta: a javaslat elfogadása esetén a honvédség élet kioltására nem alkalmas tömegkezelési eszközöket használhat.

 • Röszkei hangulatjelentés

  szeptember 04.péntek 14:11

  Időnként a tábor bejáratához gyűlt kiabáló menekültek nekiindulnak a rendőri sorfalnak, akik rutinosan visszaszorítják őket – jelenti a fejleményeket helyszíni tudósítónk. Egyre több külföldi sajtómunkást és stábot látni. Érdekes jelenség egy holland rendőrautó és utasa, aki egy szír asszony előállításában segédkezett magyar kollégáinak. A nő beszámolója szerint hárman szöktek meg a táborból, de ő leszakadt férjétől és gyermekétől, ezért döntött úgy, hogy az autópálya szalagkorlátján foglal helyet. Közben újabb menekültekkel megrakott buszok érkeznek a táborhoz, ám utasaikat a feszültség miatt egyelőre nem engedik be a tábor területére, vagyis a mai nappal nem a szokványos iramban zajlik az ügymenet.

 • Javítják a kerítést Röszkén

  szeptember 04.péntek 14:00

 • "Bilincsben" a szökött migránsok

  szeptember 04.péntek 13:59

  A rendőrség már elfogta a Röszkei menekülttáborból elszökött migránsok egy kissebb csoportját.

  fotó: szabó lászlóFotó: Szabó László

 • A Hegyalja úton jár a menet

  szeptember 04.péntek 13:54

  A menet átért az Erzsébet hídon Budára, és továbbindult a Hegyalja úton. A menekültek a hídon a járdán közlekedtek, a rendőrök továbbra is kísérik a határozott tempóban haladó tömeget.

 • A bicskei befogadóállomásról is elszöktek

  szeptember 04.péntek 13:52

  Nem sokkal péntek délután egy óra előtt 64 illegális bevándorló átugrott a bicskei befogadóállomás kerítésén és elszaladt - jelentette be Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgató-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

  A menedékkérőket Budapesten, a Budafoki úton regisztrálták, majd busszal vitték őket a bicskei befogadóállomásra. A bevándorlók látszólag együttműködtek, de amikor leszálltak a járműről, elfutottak.
      
  Kiss Attila ennek kapcsán figyelmeztetett: amennyiben valaki többször kivonja magát a menekültügyi eljárás alól, a törvény lehetőséget biztosít menekültügyi őrizetbe vételre is.

 • A több 100 fős tömeg a Hegyalja úton haladt fölfelé

  szeptember 04.péntek 13:51

  - jelentette az ATV helyszíni tudósítója. A rendőrök biztosaítják a vonulás útvonalát. 

 • Képek: Így néz ki a kidöntött kerítés Röszkénél

  szeptember 04.péntek 13:49

  fotó: szabó lászlóFotó: Szabó Lászlófotó: szabó lászlóFotó: Szabó László

 • Már elérték az Erzsébet hidat

  szeptember 04.péntek 13:40

  A menet eleje elérte az Erzsébet hidat, a rendőrök továbbra is a buszsávra és a járdára tereli a menetet, illetve a menet elején is rendőrök vannak.

  A menekültek a Rákóczi úton halatnak, hol a járdán, hol az úttesten. A gyerekek apjuk nyakában, sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép van, azokat emelik a magasba.
      
  Egy mikrobuszból tíz rendőr szállt ki a Blaha Lujza tér közelébe, az Osvát utca magasságában, és megpróbálta feltartóztatni a tömeget, azonban ez nem sikerült.
      
  Az MTI tudósítója azt látta, hogy az egyik lakóházból valaki megdobta az egyik migránst.
      
  A rendőrök megpróbálták egy sávra szűkíteni a menetet, ami hol sikerül, hol nem.
      
  Amikor a meent eleje elérte az Erzsébet hidat, a vége a Városház utcánál volt - jelentette az MTI tudósítója.

 • Röszke: elküldték a sajtót, mert veszélyt jelentenek

  szeptember 04.péntek 13:37

  A rendőrök elküldték a média képviselőit a hangár közeléből, arra hívva fel a figyelmüket, hogy a jelenlétük veszélyt jelent a rendőrökre. A rendőrök arra utaltak ezzel, hogy tapasztalataik szerint a migránsok igyekeznek kihasználni a sajtó közelségét, hogy felhívják a figyelmet a helyzetükre.
      
  A rendőrség közben megkezdte azok elfogását, akik kitörtek a hangárból, jelenleg is több tucatnyi migránst szállítanak vissza a hangárba.
      
  Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a rendőrök körbezárták a gyűjtőpont területét, így az autópályára senki sem juthat fel migránsok közül, elhárult a balesetveszély, így újra lehet használni az M5-ös autópályát, amelyet a kitörés után átmenetileg lezártak.

 • Képek: menetelnek Németország fele

  szeptember 04.péntek 13:33

  forrás: mtiForrás: MTIforrás: mtiForrás: MTI

 • Ki maradt a Keletinél?

  szeptember 04.péntek 13:32

  Az atv.hu tudósítója szerint bár a Keletiből sokan útra keltek, sokan, főként családosok a pályaudvarnál maradtak.

 • Röszkén tudják, hogy elindultak a Keletinél

  szeptember 04.péntek 13:18

  A Szegedma úgy értesült, hogy a röszkei hangárnál több sorban állnak sorfalat a rendőrök, a migránsok már “Budapest, Budapest!” skandálásba is fogtak, tehát értesültek róla, hogy a Keletiből sokan gyalog indultak tovább.

  Az autópálya hídjáról a Szegedma munkatársa azt látja, hogy odalent a pálya környékén folyamatosan kapják el a hangárból kitört határsértőket. Szegeden megint komoly szirénázás jelzi, hogy újabb erősítést kaphatnak a Röszkén munkában lévő rendőri egységek.

 • A Rákóczi úton haladnak

  szeptember 04.péntek 13:12

  A menekültek a Rákóczi úton haladnak, hol a járdán, hol az úttesten, szemben a forgalommal a Blaha Lujza tér irányába.
      
  A gyerekek apjuk nyakában, sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép van, azokat emelik a magasba.

 • Az ATV-n élőben követhetik az eseményeket

  szeptember 04.péntek 13:07

  Az ATV-n és az atv.hu online adásán is élőben követheti az eseményeket.

 • A Blahán van a tömeg

  szeptember 04.péntek 13:06

  , Angela Merkel portréját tartják maguk előtt. Az ATV helyszíni tudósítója szerint tobb száz fősre duzzadt a tömeg. 

 • Sokan maradtak a Keletinél is

  szeptember 04.péntek 13:06

 • Mindenki Németországba tart

  szeptember 04.péntek 13:04

 • "Nem akartok segíteni? Akkor menjetek el!"

  szeptember 04.péntek 13:03

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink