Itthon

Újabb bolgár gyanúsítottat fogtak el a halálkamion ügyében - frissül

20 kilóméteres dugó az M1-esen
augusztus. 31. hétfő 8:09

Az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzése miatt 20 kilométeres torlódás alakult ki hétfő reggelre az M1-es autópályán Ausztria felé - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-t.

A határ előtt torlódás alakult ki és lassú a haladás az 1-es számú főúton is, szintén Ausztria felé - közölte Marczin Bence.
    
A többi határponthoz vezető útról nem jeleztek torlódást - mondta a szóvivő.
    
Az osztrák hatóságok razziája vasárnap fél kilenckor vette kezdetét.
    
Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy
Ausztria megszigorítja a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, embereket rejtsenek el benne.

Újabb bolgár gyanúsítottat fogott el a rendőrség
augusztus. 30. vasárnap 10:17

Újabb embert vettek őrizetbe a zárt teherautóban meghalt illegális bevándorlók ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szombat este - közölte honlapján a rendőrség vasárnap. A bolgár állampolgárságú férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják a nyomozást. A magyar rendőrség az osztrák rendőrséggel együttműködve végzi a bűncselekmény teljes körű felderítését - olvasható a közleményben, amely nem tér ki arra, hol fogták el a férfit.

Az ATV összefoglalója a mai fejleményekről
augusztus. 29. szombat 18:39

Elrendelték a négy gyanúsított előzetes letartóztatását
augusztus. 29. szombat 16:18

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az embercsempészek közreműködtek a magyar rendszámú kamionban holtan talált migránsok Magyarországról Ausztriába szállításában. 

MTI Fotó

Kecskeméten vezetik elő a gyanúsítottakat
augusztus. 29. szombat 14:38

Az őrizetbe vett gyanúsítottakat vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Kecskeméti Járási Bíróságon. A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta a bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását. 

Az egyik gyanúsított tárgyalása kecskeméten
augusztus. 29. szombat 14:27

Az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett egyik gyanúsítottat vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Kecskeméti Járási Bíróságon. A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta a bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását. 

MTI Fotó

Nem a magyar cégé volt a furgon
augusztus. 29. szombat 13:34

Az Origo úgy tudja, nem a MasterMobilKer Kft. tulajdona az a kisteherautó, amelyikben megfulladtak az illegális bevándorlók. Bár a szlovák Hyza húsipari cég reklámja látható a furgonon, a jármű már régen nem a vállalat tulajdona – írja a lap.

Huszonegy migráns egy kisteherautóban
augusztus. 29. szombat 10:32

Négy román embercsempészt vettek őrizetbe a Csongrád megyei rendőrök az M5-ös autópályán, a férfiak 21 illegális bevándorlót zsúfoltak össze egy kisteherautóban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta: a megyei rendőrség felderítő osztályának információi alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége állított meg két járművet az M5-ös autópályán Röszke közelében péntek hajnalban. Egy bolgár rendszámú személyautó vezetett fel a sztrádán egy kisteherautót, utóbbiban 21 illegális bevándorló - 10 szír és 11 afgán állampolgár - utazott.

Kecskemétről indultak
augusztus. 29. szombat 9:33

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője szombaton az MTI-t.

Schmidt Gábor főügyészségi ügyész közleménye szerint az embercsempészek közreműködtek a magyar rendszámú kamionban holtan talált migránsok Magyarországról Ausztriába szállításában. A rendelkezésre álló adatok szerint az embercsempészek a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat Magyarország területéről, kecskeméti kiindulási hellyel juttatták ki Ausztria területére.

Az ENSZ napirendjén a migránsok ügye
augusztus. 29. szombat 8:22

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szeptember 30-ra, a Közgyűlés 70. ülésszakának nyitányára rendkívüli tanácskozást hirdetett meg a migránsok halálának megakadályozására. „Ez olyan emberi tragédia, amely eltökélt kollektív politikai választ követel meg. Ez a szolidaritás válsága, nem a számok válsága” - hangsúlyozta Ban közleményében, amelyet az Ausztriában, egy teherautóban, valamint a Földközi-tengeren életüket vesztő migránsok tragédiájának hatására adott ki.