Itthon

Bevetnék a hadsereget: a pártok támogatását kéri a kormány

Megéri lebuktatni a csempészeket
augusztus. 27. csütörtök 16:10

Kedvezőbb elbírálásban részesülhet az a bevándorló, aki lebuktatja az embercsempészt - jelentette ki a miniszter.

Jelentősen romlott a biztonsági helyzet
augusztus. 27. csütörtök 16:00

Hogy jelenthető ki, hogy nincs járványügyi kockázat Magyarországon, ha  a menekültek 10 százaléka jelenik csak meg orvosi vizsgálaton? - tette fel a kérdést az atv.hu munkatársa. Lázár elmondta: ezt ő is szeretné tudni. Hozzátette: a bevándorlók nagy része nem akar együttműködni a hatóságokkal, de biztos nincs Ebola-járvány.

Egy másik kérdésre elmondta: nem tudjuk ellenőrizni, hogy kik jönnek be az országba, de egyértelmű, hogy romlik a bizonysági helyzet Magyarországon. A keddi nemzetbiztonsági bizottság ülésen is téma lesz, hogy a terroristák mennyire tudnak beszivárogni a menekültekkel. Hozzátette: szükség van a TEK tapasztalatára kérdésben

Azzal kapcsolatban, hogy kiderült-e már, milyen lesz a munkamegosztás Lázár és Rogán között a miniszter elmondta: nem foglalkozik személyi kérdésekkel, minden energiát leköt a menekültkrízis.

"Minél többen jönnek, annál többen vannak"
augusztus. 27. csütörtök 15:57

- ezt válaszolta Lázár János arra a kérdésre, hogy jelenleg hány bevándorló tartózkodhat Magyarországon. A mondat általános derültséget váltott ki az újságírók között, ezért a miniszter újra megismételte, és hozzátette: ez egy jól idézhető mondtat lesz a sajtóban.

 

Újabb sor NATO-drót jöhet
augusztus. 27. csütörtök 15:51

Mi lesz a drótháló és a kerítés között? - tették fel a kérdést a miniszternek, aki válaszában elmondta, hogy még nem született döntés az ügyben. Giró-Szász András hozzátette: semmi futurisztikus dologra nem kell gondolni, ha van hely, akkor még egy sor NATO-drót lesz lefektetve.

Mindenkire vonatkozik a törvény
augusztus. 27. csütörtök 15:42

Ha egy politikai menekült rongálja meg a határzárat, rá is vonatkozni foga a btk., hiszen bűncselekményt követ el - mondta Lázár. Miért éri meg átmászni egy 4 méteres kerítést, ha a belépési ponton legálisan bejöhet az országba? - tette fel a kérdést a miniszter. Szerinte aki nem akar beregisztrálni menekültként, az nem menekült.

A Liget-projektről dióhéjban
augusztus. 27. csütörtök 15:34

25 milliárd forintot kap fejlesztésre az Állatkert, visszaépítik a Közlekedési Múzeumot, a Fővárosi Nagycirkusz épületét pedig felújítják - sorolja Lázár a kormány döntését.

Nem lesz tűzparancs
augusztus. 27. csütörtök 15:28

Nem lesz tűzparancs a határon, kényszerítő eszközöket (könnygáz, gumibot) azonban alkalmazhatnak a határvadászok - szögezte le Lázár.

 

Valami lesz a kerítés és a drót között
augusztus. 27. csütörtök 15:18

A kerítés és a NATO-drót közé is terveznek biztonsági létesítményt, hogy még nehezebben lehessen illegálisan átjutni a határon. Emellett több ezer rendőr is lesz a helyszínen megfelelő technikával. Lázár szerint a bevándorlók ezután a legális átlépési pontokon fognak belépni.

Hol alszanak a katonák?
augusztus. 27. csütörtök 15:16

A déli határra levezényelt katonák a hódmezővásárhelyi laktanyában lennének elszállásolva, ami az egyik legjobban felszerelt katonai létesítmény - mondta Lázár egy kérdésre válaszolva.

Lázár: rosszabb minőségű vízért nem lehet ugyanannyi díjat szedni
augusztus. 27. csütörtök 15:15

A Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslata szerint ahol az ivóvíz minősége eltér az előírásoktól, ott a szolgáltató köteles csökkenteni a díjtételen.