Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-08-10 14:24:00

Etikai vétséggel gyanusítják a fekete ruhás nővért

Etikai vétség gyanúja miatt panaszt jelentett be Sándor Mária nővér ellen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vezetősége – értesült a 168ora.hu.

A portál azt írja, hogy Sándor Mária nővér ellen az a vád, hogy a kommunikációs csatornákon tett nyilatkozataival megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó etikai kódex szabályait.

A nővér Facebookon tett közzé egy videót, és abban mutatta meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara levelét:

NÉZD HD-ben , TELJES KÉPERNYŐN.Műszakban vagyok reggel 7-ig,NE HÍVJATOK! ,,Senkinek nem kell semmitől félni,mert önöknek mindenben igazuk van” Szeretett Kolléganők/Kollégák!Ti akik az ágy mellett álltok nap mint nap,akik fürdettek – etettek- gyógyszereltek – újraélesztetek – halottat- csomagoltok - adminisztráltok – megfelelni próbáltok a betegnek – a hozzátartozónak – a főnővérnek – a főorvosnak – az osztályos orvosnak – Ti-Mi – akik a legkisebbek vagyunk – ahogy neveztek minket ,,Az alulról jövő kezdeményezés”- ,,csak nővér „- ÉRTETEK INDULTAM! Azon a,, bizonyos „ első beszélgetésen azzal a mondattal álltam föl : ,,Az életem árán is kiállok a nővérekért” Február 11.-e óta,az a bizonyos első Házon kívül műsor – gondolhattátok, nem lehet könnyű az életem-ilyen vezetők között. A béke látszólagos mivolta, tükröződött az április 18-19.-i eseményeknél- ahol újra egységben állhattunk volna ki-e helyett levetették a fekete ruhát. Mindig ugyan azok az emberek- akik jelen vannak mind a MESZK-vezetésben mind az én kórházamban. Tudtam mindenről , minden próbálkozásról, ami ellenem irányul...Senki nem értette,miért maradtam ebben a közegben. Mert szeretem őket ,akikért indultam-akik mindent megérdemelnek-mert mindent föláldoznak a munkájukért. Nem török hatalomra, nem pozícióért küzdök...hanem valós-minket képviselő vezetést akarok. A,, véletlen” játéka volt a kórházunkban megjelent újság-az etikai kódexel- ugye mindannyian jól ismerjük minden pontját!- hisz mikor egy kórház alkalmazásába kerülsz,máris ezt nyomják a kezedbe,nem a MESZKbe való fizetéslevonási -nyilatkozatot... (Oldalainkon látható volt az újság...) Mivel saját kórházamban is többen állnak mellettem (azok ellenére is hogy FÉLNEK!)-mint ellenem,így most elvitték az ügyet Zala megyébe...De azt is tudjuk miért...Ott van a legjobb jogi csapatuk... Példát lehet statuálni, hogy jár, aki szembefordul a rendszerrel... Ezen információk fényében dolgozom már hónapok óta mosolyogva azon a helyen,ahol ezen emberek is dolgoznak. Mert többen vannak akikért érdemes maradnom- mint az a pár ember,akik nem értik hogy ez róluk is szól...ők csak a pozíciójukat -állásukat -hatalmukat féltik. Kérlek szépen NE FÉLJETEK! Ne csak a fülembe súgjátok könnyes szemmel,hogy ,,Én melletted állok,de félek”- mert én csak Veletek győzhetek.,,ÉRTETEK!ÉRTÜNK!VELETEK!” ,, Születni kell újra, meg újra. INDULNI KELL A HÁBORÚBA! ÉS HARCOLNI KELL! MEGHALNI !- és szeretni még, nem elég. ...”

Posted by Sándor Mária on 2015. augusztus 9.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának esti adásában várhatóan Sándor Mária is vendég lesz.

atv.hu

További belföldi híreink