Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-07-28 10:55:00

Felvétel: Túl kemény volt L. Simonék rákellenes barackmagja

„Ha nem adtunk el egyetlen gramm barackmagot, akkor nincs mit vizsgálni”, mondta az ATV Híradónak L. Simon László államtitkár.

Újságírók faggatták hétfőn a rákellenes hatásúként hirdetett barackmag bizniszről L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárt, miután a HVG hírt adott a politikus vállalkozásáról. Összeszedtük a legfontosabb mondatokat.

L. Simont egy sajtótájékoztató után kérdezték a barackmagokról, az RTL Klub riportere az államtitkár után sietett, aki először nem akart válaszolni, aztán mégis megállt.


-    Barackmagról nem lehet kérdezni?
-    Dehogyisnem, lehet!
-    Ön szerint valóban rákellenes hatása van?
-    Én nem vagyok orvos, és nem vagyok kutatóorvos, erre a kérdésére nem tudok válaszolni. Nem tudom, hogy mi az, ami rákellenes, és mi az, ami nem.
-    Akkor miért hirdették így?
-    Nem tudom, hogy ő, hogy ő, hogy ő… Ezt így hirdettük, hogy rákellenes?
-    Megkérdezte a munkatársait, hogy így hirdették?
-    Nem kérdeztem meg, ne haragudjon, nem foglalkoztam vele.
-    Mert, hogy ez van a honlapjukon.
-    De hát nem az én dolgom! (…) Soha nem tudtuk forgalomba hozni, azért, mert a munkatársaink által készített törő-berendezés az nem tudta megtörni a túl kemény barackmagot, így föladtunk a kísérlettel.

Azzal kapcsolatban, hogy mennyi köze van a honlapján megjelent cikkhez L. Simon azt válaszolta:


-    Semmi! Hát ezért mondom, hogy az…
-    Tehát L. Simon László Borászata, aminek nincs köze L. Simon Lászlóhoz?
-    Nem, hát a feleségemé… a feleségemé – mondta, annak ellenére, hogy ma is az államtitkár fényképe köszönti a látogatókat a borászat honlapján.

Közben az ATV munkatársa is bekapcsolódott a beszélgetésbe, akinek L. Simon a következőket válaszolta:


-    Elég vicces, hogy erre van energiájuk az uborkaszezonban a sajtóban, valami ilyesmit beszéltem a feleségemmel róla. De nem tudok róla mit beszélni. Nyugodt lelkiismerettel áll minden munkatársunk a Nébih-vizsgálat elé, mert nincs mit vizsgálniuk. Mert ha nem adtunk el egyetlenegy gramm barackmagot sem, akkor nincs mit vizsgálni.
-    De így hirdették.
-    És akkor mi a kérdése?
-    Lehet egy terméket úgy hirdetni, hogy rákellenes és méregtelenítő, amikor nem bizonyított, hogy rákellenes és méregtelenítő? Ezt próbálta kolléga is kérdezni az előbb.
-    Ez majd a vizsgálat kideríti, hogy mit lehet és mit nem. Ha van vizsgálat, ha lesz vizsgálat. Hogyha tényleg van vizsgálat.  
-    De lehet valamiről azt állítani hogy rákellenes, amiről nem bizonyított hogy rákellenes?
-    Sok mindenről lehet állítani sok mindent.

atv.hu

További belföldi híreink