Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-07-14 08:27:00

Ács: Magyarországon nincs jelentősége egy bírósági ítéletnek

Az érvénytelen földbérleti szerződés ellenére is megkezdték az aratást Kishantoson.

„Magyarországon nincs jelentősége egy jogerős bírósági ítéletnek. Ha valakinek megfelelő kapcsolatai vannak, azt tesz, amit akar” - mondta Ács Sándorné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője annak kapcsán beszélt erről, hogy nemrég aratni kezdett a bérlő azon a kishantosi földterületen, amire nem is volt érvényes földbérleti szerződése.

Amikor Ács Sándorné a helyszínre érkezett, az aratást végzők megtiltották hogy fotózzon. Később elvették a gépét, és letörölték a már rajta lévő képeket.

„Miközben ott álltam, a bérlő embere a gépemről törölgette a képeket, nem volt más lehetőségem, hívtam a rendőrséget” – fogalmazott.

Kishantos ügyében június 17-én a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletével megállapította, hogy a Mező Vidék Bt. és a Nemzeti Földalapkezelő létrejött földhaszonbérleti szerződés érvénytelen.

Ács Sándorné szerint azon a területen sem aratni, sem más munkát végezni nem lehetne, és természetesen az ott betakarított terményt eladni sem lehet. Fontos kérdés, hogy az a termény, amit ott learattak, kit illet, mondta, hiszen velük eddig senki nem számolt el, sem vetőmaggal, sem munkával, sem a betakarított terménnyel - tette hozzá a gazdaság vezetője.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink