Itthon

Lázár: Tarlós be akarja bizonyítani Orbánról, hogy nem szereti Budapestet

Nézze meg az ATV összefoglalóját
július. 2. csütörtök 21:19

Nem tudom kommentálni a szavakat,
július. 2. csütörtök 15:47

részben azért, mert nem vagyok Deutsch Tamás, részben azért, mert képviselőtársam szavait nem szeretném kommentálni- válaszolta Lázár arra a kérdésre, hogy tervezi-e a kormány, hogy csökkenti a paralimpiai sportolók jutalmát az egészségesekéhez képest, ahogy arról Deutsch Tamás beszélt.

Ha valaki menekültstátuszt kér,
július. 2. csütörtök 15:46

és elmondja, hogy Szerbián keresztül jött, de abban az országban, ahonnan eljött, üldözik és megfelel a menekültstátusz feltételeinek, az meg fogja kapni a menekülteket megillető védelmet- szögezi le Lázár János.

A több mint 200 milliós
július. 2. csütörtök 15:43

ügyvédi költségekről is kérdezik Lázárt, aki szerint az elmúlt kormányok gyakorlatához képest egyáltalán nem kirívó az, hogy a legnagyobb minisztériumnak ilyen ügyvédi költségeik vannak, csak olyan ügyekben hívnak segítségül külső jogi segítséget, ahol ezt törvény írja elő. Az egyik konkrét, 45 millió forintos megbízással kapcsolatban elmondja, az az ügyvédi iroda Deutsch Tamás internetes konzultációja kapcsán segítette a Miniszterelnökséget, hiszen a tárca látja el a miniszterelnöki megbízott képviseletét.

Az elmúlt 5 évben mindig segítettünk
július. 2. csütörtök 15:35

a fővárosnak, de nem Orbán Viktor és nem is én vezetem Budapestet, ez Tarlós István felelőssége- magyarázza Lázár a BKV finanszírozásával kapcsolatos újabb kérdésre. Hozzáteszi: a főpolgármester valahogy be szeretné bizonyítani Orbán Viktorról, hogy nem szereti Budapestet, holott a kormány 5 év alatt több száz milliárd forintnyi beruházásban segített a fővárosnak.

Lázár kiegészíti: bármennyit mond a
július. 2. csütörtök 15:33

BAT, a költségvetési törvény fogja meghatározni, mennyit kell fizetni, ha jól megy az üzlet, több lesz ez 600 milliónál. A miniszter szerint ezt nem vállalta a Philip Morris. "Megnyugodhat a cég, mert találtak egy nagy lobbistát"- utal a lengyel biztosra Lázár.

Amit beadott a Philip Morris, az nem nevezhető
július. 2. csütörtök 15:32

ajánlatnak- szögezi le Giró-Szász András. Hozzáteszi: a beadott dokumentum idején ismert volt már a BAT ajánlata, így nem volt nehéz annál jobb ajánlatot tenni.

Mivel több EU-s országban van ilyen rendszer,
július. 2. csütörtök 15:30

az nem lehet ellentétes az uniós szabályokkal- válaszolja a dohányelosztóval kapcsolatos kérdésre Lázár János. Ezért szerinte Brüsszel most a Philip Morris érdekeit képviselve próbálja megtámadni Magyarországot.

Ezek az emberek nem menedéket, hanem pénzt keresnek
július. 2. csütörtök 15:28

- magyarázza Lázár az illegális bevándorlókról.

Nem tudunk megfelelni azon EU-s
július. 2. csütörtök 15:25

kívánságoknak, hogy luxuskörülményeket biztosítsunk az illegális bevándorlóknak. Nem tudjuk bővíteni a táborok méretét sem, ráadásul véleményem szerint bűncselekményt követnek el ezek az emberek- ismerteti véleményét a miniszter.