Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-06-24 08:34:00

Ács Sándorné: félmilliárdos kárt okoztak Kishantosnak

Jelentős ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék, a kishantosi földbérletre kiírt pályázatokat visszautalták első fokra – ezt Ács Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A kishantosi biogazdaság vezetője szerint a Nemzeti Földalap jogi képviselője még az első fokon meggyőzte a bírót arról, hogy nem vizsgálhatja a pályázatokat, ezt az érvelést akkor elfogadták, de a mostani ítélet ezt felülírta. A szakember elmondta: ezután kiderül majd, hogy milyen törvénytelenségek voltak a pályázatoknál.

Hozzátette: ők már másfél éve mondták, hogy a Mezővidék Bt. nem is pályázhatott volna a területre, mert korábban nem végzett mezőgazdasági tevékenységet. Bízunk benne, hogy az igazságszolgáltatás következetesen teszi a dolgát, és akkor kiderül, hogy nekünk volt igazunk - fogalmazott.

Ács Sándorné kijelentette:


mostanra megszűnt a lehetősége annak, hogy biogazdálkodás lehessen az érintett földterületen,

mert már vegyszeres kukoricát termesztenek, legalább három év kell ahhoz, hogy újra biogazdaság lehessen. Hangsúlyozta: az lenne a legjobb, ha az új pályázat kiírásáig Kishantos kezelhetné a területet, hiszen a gépeik még mindig ott vannak a területen.

Szerinte a minisztérium és a Nemzeti Földalap semmibe veszi a törvényeket.


Végig azt tapasztaltuk, hogy az alkotmányra legyintenek, az ombudsmanra mosolyognak, mindent semmibe vesznek, ami nem az ő javukat szolgálja, eddig 500 millió forintos kárt okoztak ezzel a kishantosi történettel - magyarázta.

Ács Sándorné elmondta: Kishantosnak még ma is állhatna, ha odafigyelnek a törvényekre. A kishantosi biogazdaság vezetője kijelentette: bíznak benne, hogy ezután komolyan veszi az első fokú bíróság is az ügyet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink