Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-06-15 13:50:00

Három év börtönre ítélték Szima Juditot

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte sikkasztásért a Szekszárdi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát hétfőn - tájékoztatta a Szekszárdi Törvényszék az MTI-t.

Hauszmann-né Szőke Rita törvényszéki szóvivő közölte: a tíz vádlott ellen folytatott perben az elsőrendű vádlott Szima Juditot folytatólagosan elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat - tizenegyrendbeli - felhasználása miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.
   
A szakszervezeti vezetőt emellett négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 22 millió forint vagyonelkobzással is sújtották. A bíróság a TMRSZ-szel szemben egymillió 127 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.
   
Nyolc további vádlott felfüggesztett börtönbüntetést, próbára bocsátást, megrovást és pénzbüntetést kapott, egy vádlottat pedig felmentettek a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás vádja alól.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Jobbik 2009 májusában kötött szakmai megállapodást a Tettrekész Magyar Rendőrszakszervezettel (TMRSZ). Az együttműködés alapját a Jobbik által hirdetett rendpártiság és a munkavállalók képviseletének ígérete alkotta. A szerződés értelmében a Jobbik a 2009-es EP-lista 4. helyén indította Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát, Vona Gábor pedig ígéretet tett rá, hogy – amennyiben több képviselőt is küldhetnek Brüsszelbe – Szima a visszalépéseknek köszönhetően másodikként mandátumot nyer. Mint ismert, a Jobbik három EP-helyet szerzett, ám az ígéret ellenére Szima Judit nem kapott mandátumot. Egy évvel később a TMRSZ felmondta a Jobbikkal kötött együttműködést.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink