Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-06-11 13:52:00

Botrányos kijelentések a Klubrádióban: megszólalt Szelestey

"Tombol a bevándorló fiatalokban a tesztoszteron, de mivel nem tudnak 'befűzni egy lányt', ilyenkor sokszor nincs más választás, jöjjön az erőszak", mondta a műsorvezető az adásban.

Tegnap délután Szelestey Lajos vezette a Klubrádió Megbeszéljük című műsorát. Egy betelefonáló a bevándorlás kapcsán arról értekezett, hogy Svédországban fél év alatt ezer lányt erőszakoltak meg, az elkövetők döntő többsége pedig bevándorló volt.

Szelestey ezzel kapcsolatban azt mondta: „megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tesztoszteron, végre nyugodt körülmények közé jutnak, ugyanakkor még az integráció, különösen az első időben, amikor nem beszélik a nyelvet, annyira nem megy, hogy például be tudnának fűzni egy lányt, és hát a maguk normái szerint bizony, ilyenkor sokszor nincsen más választás, hogy akkor jöjjön az erőszak, mert azt hiszik, hogy az itt elfogadott, és aztán kiderül, hogy nem. Szóval ez egy nagyon bonyolult, összetett probléma".

A adás során a betelefonáló alapvetően végig a bevándorlók által okozott problémákról beszélt, míg Szelestey Lajos végig a bevándorlókat védte.

A nemi erőszakkal kapcsolatos botrányos kijelentés miatt megkerestük a műsorvezetőt, aki az atv.hu-nak elmondta, hogy több internetes portál is kiemelte a fenti részt, ugyanakkor az egy hosszabb beszélgetés részlete volt csupán és többször is kifejezte a hallgatóság számára, hogy egyetlen erőszakos cselekmény sem elfogadható. Arra a felvetésünkre, hogy kijelentése nem bélyegzi-e meg a svédországi bevándorlókat (egyes adatok szerint az ország 9,5 milliós lakosságának 15 százaléka bevándorló), Szelestey úgy reagált: „arra próbáltam valamiféle levezetést adni, hogy egy ilyen szörnyű eset hogy történhet meg”.

A műsorvezető hozzátette: semmivel sem igazolható a nemi erőszak bűncselekménye, azonban a határon sokféle ember jön át és el kell ismerni, hogy vannak köztük olyanok is, akik követnek el ilyen bűncselekményeket. Szelestey arra is felhívta a figyelmet, hogy azok a kultúrák, ahonnan a bevándorlók többsége érkezik, nagyon különböző a miénktől, majd megemlítette, hogy Indiában az elmúlt években több borzalmas, csoportosan elkövetett nemi erőszak is történt.

atv.hu

További belföldi híreink