Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-06-10 10:52:00

Menekült-ügy: 18 milliónál tart a Kétfarkú Kutyapárt

Dől a pénz a bevándorlásellenes plakátkampány ellenkampányára.

Két nap alatt több mint 18 millió forint gyűlt össze a bevándorlással kapcsolatos kormányzati plakátkampány ellenkampányára. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) és a Vastagbőr blog eredetileg nagyjából 55 plakáthely megvásárlására gyűjtött, ami körülbelül 3 millió forintba került volna.

Kovács Gergely, az MKKP alapítója az ATV Start című műsorában elmondta, eddig körülbelül 3000-en küldtek pénzt a kezdeményezésre, a 18 milliós összeg 300 plakáthely megvásárlására elegendő. Hozzátette: ha meglesz a 60 millió forint – ami szerinte reális -, akkor ugyanannyi plakátot tudnak kitenni, mint a kormány.

Kovács elmondta, hogy az MKKP akciója a társadalmi szolidaritásról szól. Szerinte a kormány évek óra mindent megtesz, hogy bizonyos rétegeket, csoportokat megutáltasson a társadalommal, hogy ezzel nyerjen népszerűséget, miközben egy kormánynak pontosan ennek az ellentéte lenne a feladata.


„Úgyis mi leszünk a kormány 2018-tól, úgyhogy legalább kipróbáljuk, hogy egy kormánynak hogyan kell viselkednie, és hogyan kell a társadalmi szolidaritásról kommunikálnia” – ironizált az adásban Kovács.

A MKKP alapítója azt is elmondta, hogy nem „a Fidesz fikázása” a kezdeményezés célja, ugyanakkor lesznek olyan plakátok, amiken az fog szerepelni, hogy Questor?, vagy Vasárnap?, szerintük ugyanis a kormány ezek miatt az ügyek miatt csinálja a plakátkampányt.

Azzal kapcsolatban, hogy számít-e arra, hogy a kormány plakátjaihoz hasonlóan az ő plakátjaikat is meg fogják rongálni elmondta: reméli, hogy az ellenplakátokat is ugyanúgy fogja védeni a rendőrség, mint a bevándorlásellenes hirdetményeket. Egyébként nem gondolja, hogy Szent István intelmeit vagy a Btk paragrafusait bárki le akarná tépni.


„Megmutatjuk az ittlevő menekülteknek és turistáknak, hogy mi normálisan gondolkodunk” – mondta.

Hozzátette: magyarul lesz a kampány, de szeretnének Londonban és Berlinben is kihelyezni plakátokat a helyi nyelven, vagy rovásírással.

Mint arról mi is beszámoltunk, a CÖF-CÖKA kiborult az ellenkampány sikerén. Kovács erre reagálva elmondta: szeret olvasni, de nem tudta végigolvasni az alapítvány sajtóközleményét. Hozzátette: nem tud két mondatnál többet olvasni olyan szövegből, amiben olyan szavak szerepelnek, mint „külföldi pénzek”, „Soros”, vagy az „álliberális”.


„Ha nézik a CÖF-ösök, akkor tök megkérném őket, hogy egy vagy két mondatban foglalják össze, hogy mi a bajuk velünk, és tök szívesen elolvasom” – mondta.


Arra a felvetésre, hogy elképzelhető, hogy külföldiek támogatják a kampányt Kovács úgy válaszolt: "elképzelhető, hogy gyíkemberek támogatnak minket".

A plakátok egyébként július elsejétől kerülnek ki a tervek szerint.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink