Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-19 11:45:00

Kovács Béla úgy viselkedik, mint egy róka - jelentette ki Németh Szilárd

A Fidesz kedden ismételten mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt, akinek az ügye a kormánypárt szerint csak így tisztázódhat.

Kovács Béla úgy viselkedik, mint egy róka - jelentette ki Németh Szilárd
Kovács Béla

Erről Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes elnöke beszélt kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
   
A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, hogy Kovács Béla már több mint egy éve úgy viselkedik, mint egy róka, hiszen mentelmi joga mögé bújva próbál elrejtőzni a legdurvább, Magyarország és az Európai Unió elleni bűncselekmény elől.
   
A Jobbik hiteltelen, álságos és hamis álláspontot képvisel ebben a kérdésben, hiszen miközben minden más "tyúkperes" ügyben a parlamenti képviselők mentelmi jogának felfüggesztését követeli, addig kiáll a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla mellett - fejtette ki Németh Szilárd.

A Jobbik közleményben reagált Németh szavaira. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerint Kovács Béla EP-képviselőnek nincs lehetősége lemondani mentelmi jogáról, arról csak plénum dönthet.

Mirkóczki szerint Kovács Béla számtalan alkalommal kinyilvánította, hogy nem bújik mentelmi joga mögé. Egyúttal a hazai hatóságok tehetetlenségének tulajdonította, hogy nem tártak olyan dokumentációt az Európai Parlament Jogi Bizottsága elé, amely alapján a testület indokoltnak látná a mentelmi jog felfüggesztését.
    
Mirkóczki Ádám továbbra is indokoltnak nevezte a mentelmi jog intézményének eltörlését, hogy a politikusok ne élvezhessenek indokolatlan előnyt másokkal szemben.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink