Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-15 13:41:00

Hatalmas mecset épülhet Budapesten

A Magyarországi Muszlimok Egyháza által üzemeltetett iszlam.com Facebook-oldalán tették közzé, hogy a Török Vallásügyi Minisztérium egy gigantikus mecset komplexumot tervezett Budapestre.

Ahogyan a Török Vallásügyi Minisztérium Youtube oldalán áprilisban közzétett videó is tanúsítja, óriási mecset-komplexum épülhet Budapesten.

A Magyarországi Muszlimok Egyháza által működtetett Facebook-oldal április 22-i bejegyzésében van szó a tervezett építkezésről, itt mellékelték a budapesti mecsetről szóló videót is.

Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyháza nevű iszlám szervezet elnöke az atv.hu-nak megerősítette, hogy Facebook-oldalukon valóban megjelent a hír, de elmondása szerint nincs közük a projekthez, az a magyar és a török állam közötti megállapodás eredménye. Sulok nem tudta megmondani, hogy konkrétan hol épülhet meg a vallási központ.

Az Index értesülései szerint a projektet a török Aktar Design Studió tervezi. A cégnek honlapja alapján komoly referenciái vannak vallási épületek területén. A lap a tervekről megtudta: a mecset egy az egyben koppintja a Szinán pasa által tervezett isztambuli Szulejmán-mecsetet.

Az Index és a Vigyázó blog információi szerint a mecset Kőbányán épülhet fel. Kovács Róbert kőbányai polgármester az Indexnek elismerte, hogy a török nagykövetség érdeklődött a terület iránt, és 2014 végén személyesen is megkeresték. A kérdéses terület azonban nem a kerület, hanem a főváros tulajdona.

Az atv.hu megkeresésére a Fővárosi Önkormányzatnál a jövő hét elejére ígértek tájékoztatást.  

atv.hu – via Vigyázó blog

Ajánlom

További belföldi híreink