Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-14 07:57:00

Meghalt a kerékpáros, akit a Népszabadság főszerkesztője elütött - Murányi lemondott

A Népszabadság főszerkesztője ma reggel, a sajtóból értesült arról, hogy a baleset áldozata elhunyt, ezért a mai nappal lemondott főszerkesztői posztjáról.

"Ma reggel, a sajtóból értesültem a megrendítő hírről, hogy időközben elhunyt az a férfi, aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam. A mai napon a Népszabadság főszerkesztői posztjáról lemondtam. Döntésemről tájékoztattam a lap és a kiadó vezetését"- olvasható Murányi Marcell közleményében.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt M. Gábor Marcell 48 éves budapesti lakossal szemben, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Kihallgatása során a terhére rótt cselekményt elismerte. A kerékpáros a balesetet követően több nappal életét vesztette. A rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel”- közölte a BRFK Sajtóügyelete a Ripost nevű lappal.

murányi marcellMurányi Marcell

Az atv.hu is úgy tudta, hogy a kerékpáros már több hete életét vesztette, ennek kapcsán kerestük a kórházat, ahová információink szerint a baleset után szállíttották, valamint az ORFK és a BRFK Sajtóosztályát is. Úgy tudjuk, hogy a kerékpáros április végén vesztette életét, azonban kérdéseinkre sem a kórház - teljes hírzárlat van, senki nem nyilatkozott -, sem a rendőrség nem válaszolt. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata lapunkkal csupán annyit közölt, hogy „megkeresését megkaptuk, válaszunkig szíves türelmét kérjük!”

Kiderítettük, hogy a baleset áldozata hol lakik, majd felkerestük a kerékpáros otthonát, ahol szomszédokkal és a közös képviselővel is beszéltünk. Elmondták, hogy az 50-es évei végén járó férfiról van szó, aki egyedül élt, szerény körülmények között, szülei már régebben meghaltak. Két sarokra lakott a baleset helyszínétől.

(fotó: mandiner.hu)(Fotó: mandiner.hu)

Egy, a társasházban élő szomszédtól megtudtuk, hogy a férfi mindig kerékpárral közlekedett, gyanús is volt a lakóknak, hogy már hetek óta nem találkoztak vele, lakását pedig az utóbbi napokban elkezdték felújítani, kicserélték az ajtót, ablakokat. A lakók arról is beszéltek, hogy úgy tudják, a férfi lakása már nem az ő tulajdonában volt, azt a végrehajtó lefoglalta.

Megkerestük a ház közös képviselőjét is, aki tudott a balesetről, elmondta, hogy a férfit elütötte egy autó és kórházban fekszik.

Ahogy beszámoltunk róla, tegnap derült ki, hogy március 30-án este 8 óra előtt néhány perccel a Népszabadság főszerkesztője, Murányi Marcell elgázolt egy kerékpárost a fővárosi Rottenbiller utca és István utca sarkán. Az újságíró segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd egy idő után visszatért a baleset helyszínére. A főszerkesztőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg. Murányi a kihallgatás során a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét.

A főszerkesztő tegnap egy közleményt is kiadott, melyben leírta, hogy március 30-án egy baleset részese volt. „Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem. Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkeztem náluk. A két időpont között annyi idő telt el, amíg haza- illetve visszaértem, tehát úgy 20-25 perc. A felelősségemet a kihallgatáson elismertem, hiszen az eset megtörtént, viszont nem történt tudatos cserbenhagyás, és nem gázoltam”- közölte Murányi, aki feltehetően még nem tudott a kerékpáros haláláról, hiszen hozzátette: „az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének”.

Frissítve: bár telefonos érdeklődésünkre a BRFK sajtógyeletese azt ígérte, hogy a balesettel kapcsolatban minden feltett kérdésre külön-külön válaszolnak és portálunknak sem "sablon választ fognak küldeni", megkeresésünk másnapján csupán az eddig megjelent, fent idézett közleményüket küldték el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink