Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-09 10:48:00

Már Tőkés László sem érti Orbánt

Már én magam sem értem Orbán Viktor miniszterelnök nemzetpolitikáját – jelentette ki csütörtök este nagyszámú hallgatóság előtt Tőkés László, írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz európai parlamenti képviselője Borbély Zsolt Attila Negyed évszázad erdélyi magyar politikatörténete: 1989–2014 című könyvének bemutatóján vett részt. A beszélgetésen hangsúlyt kapott a Kárpát-medencei nemzetpolitika helyzete, különös tekintettel a magyarországi intézkedésekre – írja a lap.

Tőkés László a rendezvényen kifejtette: A jelenlegi kormány nemzetpolitikai lépéseit követhetetlennek, átláthatatlannak tartja. A politikus szerint az egyéb teendők és küzdelmek miatt a miniszterelnöknek nincs kellő ideje arra, hogy a nemzetpolitikával foglalkozzon.

Tőkés bírálatot fogalmazott meg azzal kapcsolatban is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az RMDSZ jelöltjével, Kelemen Hunorral fotózkodott, és őt támogatta a múlt évi választási kampányban, szemben Szilágyi Zsolttal, a Magyar Polgári Párt jelöltjével. Szerinte az RMDSZ, az erdélyi MSZP.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink