Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-05-09 08:00:00

Pokorni: a halálbüntetés barbár dolog

Szerintem az oktatás sokkal fontosabb ügy, mint a bevándorlás, - mondta Pokorni Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Fidesz alelnöke szerint a bevándorlás szempontjából Magyarország tranzit ország, ezért kényes a helyzet.

Az oktatáspolitikáról szólva a volt oktatási miniszter azt mondta, próbálja képviselni a Fideszen belül az oktatás ügyét. Meghallgatják, van, hogy meg is fontolják, amit mond, tette hozzá. Pokorni azt mondta, a változások nagy része támogatandó. Szerinte a tulajdonviszonyok változása nem baj, de a központosítás nehezen megszervezhető, látszik, hogy milyen nehezen megy. Ennek ellenére a politikus úgy látja, a tankerületek a lehető legnagyobb önrendelkezéssel bírnak.

Normafa

A Normafa rendbetételéről a 12. kerület polgármestere azt mondta, minden elkészült a szavazásra, minden postaládában ott van a döntéshez szükséges tájékoztató anyag. "Én nagyon remélem, hogy a kerület lakossága elfogadja a beruházást, a közvélemény kutatások azt mutatják, hogy igen, de majd a fülkékben eldől a dolog", mondta Pokorni.

A területen található részben önkormányzati tulajdonban lévő szállodáról szólva Pokorni elmondta, a szállodának valóban van egy offshore tulajdonosa, akit felszólított az önkormányzat, hogy valljon színt, hiszen az önkormányzatnak szüksége van a területre, ezért függetlenül a cég reakciójától, kisajátítást fognak kérni.

Halálbüntetés

Arra a kérdésre, hogy a halálbüntetés elvetését korábban konszenzusos alapon támogatta a Fidesz vezetése, Pokorni kiemelte: az alaptörvény vitájakor folyt egy diskurzus a kérdésben, akkor ez úgy dőlt el, hogy Magyarországon nem lehet halálbüntetés.

Orbán Viktor ugyanakkor a közelmúltban kijelentette: nyitva kell hagyni a kérdést. "Szerintem barbár dolog, én nem támogatom, nagyon bízom benne, hogy Magyarországon ezután sem lesz állami emberölés", mondta az adásban Pokorni. 

Az ártatlanok védelmében

Hiába a sok bírálat: Orbán Viktor újra a halálbüntetésről beszélt. A miniszterelnök az unió tagállamainak hatáskörébe helyezné a halálbüntetés bevezetésének kérdését. A kormányfő az állami rádióban azt mondta: bár az élet pártján áll, de ha másképp nem tudják megvédeni az ártatlan embereket, akkor be kell vezetni a halálbüntetést.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink