Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-13 13:03:00

Megvan, kié a Habony-féle kisbusz

Pénteken még a Porsche Hungária tulajdonában állt az a fekete VW mikrobusz, melyet a napokban a miniszterelnöki tanácsadó vezetett. A cég az atv.hu-val közölte: valóban az övék volt a jármű, de februárban eladták.

Szemben azokkal a hírekkel, melyek a múlt héten több helyen is megjelentek, az atv.hu úgy értesült, hogy forgalomban van az a Volkswagen típusú kisbusz, amellyel március 29-én lefotózták Habony Árpádot és Andy Vajnát.

Lapunk úgy értesült, hogy a magyarországi okmányirodai nyilvántartás szerint a NAE-045-ös rendszámú gépjármű a Porsche Hungária tulajdonában van. Ezt megerősítik a magyarországi okmányirodai nyilvántartás adatai is.

Megkerestük az ügyben a Porsche Hungáriát, ahol megerősítették, hogy korábban valóban az ő autójuk volt a kisbusz, azonban a járművet februárban értékesítették, ezért az már nem tartozik a cég tulajdonába és nem is a tesztautójuk. Mint megtudtuk, a kisbuszt új autóként helyezték forgalomba Magyarországon. A Porsche Hungária ezenkívül más tájékoztatást nem ad az ügyben, üzleti titokra hivatkozva.

Vérten Sándor, a Porsche Hungária kommunikációs igazgatója másnap annyiban pontosította az információt, hogy a járművet a Porsche Lízing Kft.-nek értékesítették, így az az ő tulajdonukban van.

habony ÁrpádHabony Árpád

Megkerestük az ügyben az Országgyűlés Hivatalát is, hogy esetleg nem az ő autójukról van-e szó, amelyet valamelyik frakció használhat, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy van ugyan egy fekete kisbuszuk, azonban annak más a rendszáma.

Mint ismeret, március végén a budai Fő utcában kapták lencsevégre Habony Árpádot és Andy Vajnát egy fekete színű, NAE-045-ös rendszámú Volkswagen kisbuszban. A miniszterelnök tanácsadója ült a volánnál és a kamerák kereszttüzében még a záróvonalat is átlépte, ráadásul sem ő, sem utasa nem voltak bekötve.

Az RTL Klub Híradója úgy értesült, hogy a szabálysértések miatt eljárást indított a II. kerületi rendőrfőkapitányság.

Múlt heti kormányzati sajtótájékoztatóján még Lázár János is szót ejtett a történtekről, mikor azt kérdezték tőle, állami fenntartásban van-e a kisbusz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, reméli, hogy „az érintettek uraknak futja autóra", ahogyan azt is, hogy az államnak semmi köze ehhez a gépjárműhöz.

Németh: nincs köze a kormánynak a buszhoz

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági ülés fideszes alelnöke az Iszlám Államról szóló ülésén az ATV Híradó kérdésére megemlítette, hogy Habony árpád kisbuszának az ügye is felmerült, de a magyar kormánynak és állami szerveknek semmi közük ehhez a buszhoz. A témában Szél Bernadett is nyilatkozott: a Belügyminisztérium illetékesei úgy tájékoztattak az ülésen, hogy "kormányzati összefonódás nincs Habony Árpád kisbusza és a kormány között".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink