Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-11 11:01:00

Történelmi vita az ATV-ben

Az elmúlt 9 évben nem vett részt fideszes képviselő-jelölt élő televíziós vitában. Tegnap este az ATV-ben megtört a jég. Az Egyenes Beszédben Fenyvesi Zoltán, a Fidesz jelöltje, Pad Ferenc, az MSZP és a DK jelöltje, valamint Rig Lajos, a Jobbik jelöltje vitázott.

A beszélgetés során a jelöltek az egészségügy helyi gondjairól, munkahelyteremtésről és arról is beszéltek, hogy mit választanának, ha a helyi érdekek szembekerülnének pártjaik országos érdekével.

Rig Lajos az adásban elmondta: 41 éve él a körzetben, 22 évet ott is dolgozott. Szerinte a jobbikos szavazók egy része a párt miatt, annak országos politikája miatt fog rájuk voksolni, egy részük pedig őrá, illetve arra, amit képvisel, az egészségügy rendbetételére.

Fontos a pártszimpátia – ezt már Fenyvesi tette hozzá, aki szerint a választók aszerint fognak dönteni, hogy ki tudja őket legjobban képviselni. Megjegyezte: nagyon fontosak a fejlesztések és ezt figyelembe fogják venni a választók.

Az országos politika mindenképp rányomja a bélyegét a vasárnapi választásra, jegyezte meg Pad Ferenc. Szerinte az emberek megelégelték az elmúlt 5 évet és szeretnének valami változást.

a három jelölt az atv-ben.A három jelölt az ATV-ben.

A fejlesztésekről szólva a baloldali jelölt elmondta, hogy Balatonfüred 1,1 millió/fő fejlesztési forrást kapott az elmúlt években, Tapolca ennek az ötödét, pedig fideszes képviselőjelöltjük volt. Nem igaz az az állítás, hogy forrás akkor jön, ha kormánypárti politikus a képviselő - fogalmazott Pad.

A tapolcai kórház fejlesztéséről szólva Fenyvesi azt mondta, nem választási kórház lesz, a fejlesztés nyár közepére befejeződik, és nem is ez a legfontosabb kérdés a térségben, hanem a munkahelyteremtés. Szerinte úgy lehet munkahelyeket teremteni, ha a kormány támogatja, ha olyan helyzetet teremt, amelyben a befektetők is azt gondolják, érdemes odavinni a pénzüket.

Rig Lajos azt mondta, nagyon örül, hogy most hirtelen mindenki nagy „kórházvédő” lett, de arról senki nem beszél, hogy mire lesz jó a fejlesztés, és mekkora adóssága van akár az ajkai, akár a tapolcai kórháznak.

Pad Ferenc kiemelte, hogy a 3 százalékos munkanélküliségi adat csalóka, a strukturális megállapodásokban levő munkahelyek nagy része a valóságban még nem jött létre. A jobbikos jelölt szerint pedig azért alacsony a ráta, mert a fiatalok külföldön vállalnak munkát. Rig Lajos arra a kérdésre, hogy mennyire fog automatikusan a pártjával együtt szavazni, azt mondta, neki ne mondják meg Pestről, hogy helyben mit tegyen.

Fenyvesi Zoltán azt emelte ki, hogy az természetes, hogy egy párt elvár a képviselőjétől, de ami jó az országnak, az jó a térségnek is. Pad Ferenc azt mondta, neki sokkal nagyobb ebben a kérdésben a szabadsága. Én nem szavazógépként működök, tette hozzá. A jelöltek mindannyian azt tartották a legfontosabbnak, hogy vasárnap minél többen elmenjenek szavazni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink