Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-11 11:11:00

DK: Gyurcsányt nem tiltották ki Oroszországból

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint Gyurcsány Ferenc nincs az Oroszországból kitiltott magyar politikusok között.

Bő két hete arról írt az Izvesztyija orosz lap, hogy tizenöt magyar állampolgár, köztük egy volt magyar kormányfő Oroszországba történő beutazását is megtiltotta Moszkva.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök neve, mint a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke merült fel a magyar sajtóban. Molnár Csaba DK-ügyvezető alelnök lehetséges kitiltása pedig azért vetődött fel, mert EP-képviselőként társszerzője volt az Európai Parlament orosz antidemokratikus politikai folyamatokat elítélő határozatának.

Az ellenzéki párt közleménye szerint a Demokratikus Koalíció az Orosz Föderáció budapesti nagykövetségéhez fordult, ahonnan azt a hivatalos választ kapta, hogy Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba nincs az Oroszországból kitiltottak között.

A DK közleményében egyúttal felhívja az Orbán-kormány és az Amerikából kitiltott fideszesek figyelmét: ennyire egyszerű kideríteni, hogy valakit kitiltottak-e egy másik országból – írja a párt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink