Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-08 16:11:00

Quaestor-ügy: Róna szerint Orbánék maszatolnak

Teljesen értelmetlen, az ügy szempontjából jelentéktelen törvényjavaslatokat tesz a kormány Quaestor-ügyben, miközben mindent megtesz annak érdekében, hogy ne derüljön fény a történtek valódi hátterére – erről Róna Péter közgazdász beszélt az ATV Start című műsorában.


Róna szerint mindaddig, amíg a valódi okokat, például a felügyeleti rendszer hiányosságait nem tisztázzák, felelőtlen, sőt kontraproduktív olyan javaslatokkal előállni, mint például a Befektetővédelmi Alap által nyújtott biztosítás felső határának hatmillióról harmincmillió forintra történő megemelése. A közgazdász szerint ezen javaslat csupán az eredeti probléma elfedésére alkalmas.

Róna szerint több jel is arra utal, hogy a Quaestor brókercég piramisjátékot folytatott, hiszen a cég kimutatásai alapján például kiderül, hogy a kamatokra fordított költségek minden évben nőnek, ami azt mutatja, hogy a befektetései nem képesek fedezni a kamatokat. A közgazdász szerint a felügyelet olyan kibocsájtónak adott engedélyt, amelynek a tőkéje még az egy napi kamatot sem fedezte. Róna szerint miután a PSZÁF súlyos hiányosságokat talált a Quaestor működésében, a jegybanknak meg kellett volna kezdenie a cég teljes átvilágítását. A közgazdász szerint találgatások helyett az ügyet független szakértők, például az Európai Központi Bank felügyelete mellett kellene kivizsgálni.

atv.hu / J. I.

Ajánlom

További belföldi híreink