Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-03 09:03:00

Kemma: a PSZÁF javaslatára választották a Buda-Casht

Almásfüzitőnek 700 millió forintja ragadt bent a Buda-Cash-botrány miatt.

A település polgármestere a kemma.hu-nak azt nyilatkozta, hogy négy évvel ezelőtt az akkori PSZÁF javaslatára vitték át portfoliójukat a brókerházhoz.

Karánsebesy Lukács azt is közölte, hogy a pénz a település 12 éves megtakarításait jelenti. Hozzátette: az összeg csaknem 88 százalékát állampapírban tartották.

„Levélben segítséget kértünk a jegybankelnöktől, bízva abban, hogy az MNB legalább a lejárt állampapírunk összegéhez – az idei költségvetésbe már betervezett 177 millió forinthoz – engedi, hogy soron kívül hozzájussunk. De kértük a nemzetgazdasági miniszter, illetve a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárságának a támogatását is”- nyilatkozta Karánsebesy.

Ahogy beszámoltunk róla, Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a pénzügyi felügyeletet is vizsgálni kell a brókerbotrány miatt. Ezért javasolni fogja Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek, hallgassák meg akár a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét korábban vezető Farkas Ádámot vagy Szász Károlyt is. Mondják el, milyen vizsgálatot végeztek, és mi volt a benyomásuk - kezdeményezte a miniszter. "Nem tudjuk megspórolni, hogy ne kérdezzük meg a felügyeletet ellátó szervezeteket, hogy na, és önök mit tudtak" - fogalmazott.

atv.hu / kemma.hu

Ajánlom

További belföldi híreink