Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-03 06:20:00

Quaestor-ügy: „a Habony-művek hárítási kísérlete a fideszes levél”

A Habony-művek kétségbeesett hárítási kísérletének nevezte a debreceni ellenzék a város fideszes politikusainak nyílt levelét. Abban arra szólítják fel a helyi ellenzéki politikusokat, hogy mondják választóik szemébe, miért állnak azok mellé, akik ellopják és elcsalják az emberek megtakarításait.

Egerben telt ház előtt zajlott az a fórum, ahol a helyi Quaestor-károsultak hallgatták meg azokat a lehetőségeket, melyekkel esélyük lehet pénzükhöz jutni. A kezdeményezést a szocialisták indították.

„Az unokámnak spóroltam bizonyos összeget, hogy a családnak biztosítsam a jövőjét, hogy boldogabb, szebb jövője legyen a gyerekemnek”- nyilatkozta az egyik károsult, aki szerint a kormánynak, meg a Quaestornak a hibája, hogy „ilyen embereket megtűrtek ebben az országban”.

Közben Debrecenben a helyi fideszes politikusok egy nyílt levélben szólították fel a helyi ellenzéket, hogy álljanak a debreceni károsultak elé és tájékoztassák őket arról, hogy pártjaik miért nem szavazták meg a brókertörvényt.

„Azt gondoltuk, hogy akkor legyen merszük, álljanak ki és mondják az itteni emberek szemébe, azt, amit valamikor a Hajdú-Bét ügyében is megtettek, hogy hát, kérem szépen mindenki a befektetéseinek a kockázata után viselje a felelősséget, aztán csókolom”- magyarázta Pósán László fideszes országgyűlési képviselő.

A nyílt levelet Halász János, Kósa Lajos, Pósán Lászó és Tasó László írták alá. A megszólítottak ma az LMP-s képviselő kivételével kiálltak a nyilvánosság elé.

„Úgy gondolom, hogy nonszensz ez a felkérés, ez a felszólítás, már csak azért is, mert mi ott voltunk a Quaestor-károsultak debreceni tüntetésén, láttuk a több ezres tömeget, viszont a több ezres tömegben egyetlen fideszes képviselőt sem láttunk, holott ott lett volna a helyük”- vélekedett Varga Zoltán, a DK önkormányzati képviselője.

„Derítsük már ki, hogy a Fidesz, illetve a kormány milyen mértékben érintett ebben az egész bűnügyben. Fontos lenne tudni azt, hogy Orbán Viktor milyen információk alapján döntötte azt el, hogy ki kell vonni a pénzeket a Quaestorból”- magyarázta Szegedi István, az Együtt képviselője.

Kerestük az LMP-s képviselőt is, de ő azt mondta, hogy a párt országos vezetősége reagál majd a felvetődött kérdésre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink