Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-04-02 19:39:00

Orbán csak a Buda-Cash-ben tárolt pénzek kivételére adott utasítást?

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye legalábbis erre utal. A tárca szerint ők „szó szerint végrehajtották a Miniszterelnök utasítását” és tisztázták, hogy a BC-nél nem volt pénzük.

Ellentmondani látszik a Földművelésügyi Minisztérium csütörtök esti közleménye annak, amit Orbán Viktor maga ismert el a múlt héten. Mint ismeretes, a miniszterelnök korábban azt közölte, ő maga rendelte el – mint utóbb kiderült – a február 25-ei kormányülésen, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket.

orbán viktorOrbán Viktor

Hétfőn a parlamentben a kormányfő közölte, csütörtökre összesítik a minisztériumok, hogy mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel és megvan-e a befektetett pénz. Csütörtök délután Lázár János közölte, hogy ugyan a külügyi tárca Quaestornál elhelyezett 3,8 milliárdja „megkerült”, azonban a Földművelésügyi Minisztérium Hungária Értékpapír Zrt.-nél elhelyezett 410 millió forintja "odaveszett".

Az ellenzéki pártok szinte azonnal közölték, hogy szerintük Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek le kell mondania az elveszett pénzek miatt.

A Földművelésügyi Minisztérium csütörtök este viszont azt közölte, hogy ők csak „szó szerint végrehajtották a Miniszterelnök utasítását” és a „tárca vizsgálata tisztázta, hogy a Buda-Cash bróker cégben a Földművelésügyi Minisztériumnak, intézményeinek, illetve az általa irányított cégeknek nem volt pénze”.

lázár jánosLázár János

Az FM közleményéből úgy tűnik, hogy a miniszterelnök csak a Buda-Cash-ben tárolt pénzek felülvizsgálatára adott utasítást (az ellentmondásra a hvg.hu hívta fel a figyelmet).

Mint ismeretes, a február 25-ei kormányülés két héttel azelőtt volt, hogy március 9-én Tarsoly Csaba Quaestor-vezér tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink