Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-27 17:31:00

Giró-Szász elhozta az ATV-be Tarsoly Orbánnak küldött levelét

Megmutatta az ATV Szabad szemmel című műsorának pénteki felvételén Tarsoly Csaba Quaestor vezér Orbán Viktornak írt levelét Giró-Szász András.

Az államtitkár odaadta Mészáros Antóniának az állítólag Tarsoly Csaba által Orbán Viktornak írt levelet, melyből a műsorvezető néhány mondatot fel is olvasott, ám a teljes tartalom ismertetéséhez Giró-Szász nem járult hozzá.  

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ezt azzal indokolta, hogy szerinte ez egy magánember írása a miniszterelnöknek. Mészáros Antónia néhány mondatban azonban összefoglalta a levél tartalmát, eszerint egy pénzügyi cselekvési tervet vázolt fel  Quaestor-vezér a csőd elkerülésére.

A száraz, hivatalos nyelvezetű levélen március 9-i dátum szerepel. Giró-Szász András szerint ezt a levelet kapta Tarsoly Csabától a miniszterelnök. Az államtitkár ugyanakkor azt állította: Szijjártó Péter nem kapott levelet Tarsolytól.

Ha valóban március 9-én keletkezett a levél és azt valóban Tarsoly Csaba írta, akkor

- Tarsoly Csaba 13 nappal az után írt Orbánnak, hogy a kormányfő állítólag „elrendelte” a minisztériumi pénzek kivonását a brókercégekből

- és 4 nappal az után, hogy a miniszterelnöki rendelkezést követő kilencedik napon a külügy eldöntötte, hogy eleget tesz Orbán óhajának

- és konkrétan aznap, amikor a külügyi tárca cége, Magyar Nemzeti Kereskedőház jelezte, hogy kiveszi a Quaestorból 3,8 milliárd forintnyi államkötvényét. Végül az állami cég nem állampapírt, hanem készpénzt kapott vissza.

A beszélgetést vasárnap 19.15-kor láthatják az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Ajánlom

További belföldi híreink