Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-26 21:20:00

Gémesi: bűncselekmény brókercéghez vinni az adófizetők pénzét

Az adófizetők pénzét brókercégekhez vinni az bűncselekmény. Az olyan kockázatokat rejt, amelyeket közpénzzel nem szabad vállalni, mondta Gémesi György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szabályozás lehetővé teszi, hogy az önkormányzat ilyen helyen tartsa a pénzét, de íratlan szabályok tiltják, mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. Szerinte nem az önkormányzatokat kellene felelősségre vonni, mert ők csak a meglehetősen szűkös lehetőségeiken próbáltak így javítani. Közben, tette hozzá, az új szabályozás szerint önkormányzat csak akkor vehet fel bármilyen pénzt, ha engedélyt kap rá. Az önkormányzatokat egyébként folyamatosan ellenőrzik, hangsúlyozta, de mivel törvény nem tiltja, hogy befektetési cégnél tartsák a vagyonukat, így ez nem bukott ki eddig.

Gémesi szerint igaz, hogy olcsóbb számlát nyitni egy brókerháznál, mint az Államkincstárnál, de ez legalább biztonságos. Orbán Viktor kijelentése egyértelműen bennfentes információ, hiszen kormányzati körökben mindenki tudta, mi fog történni. A kormány politikájáról szólva Gémesi kifejtette: a tanácsrendszer felé halad az önkormányzati rendszer átalakítása. Szerinte a félelem kezdi átvenni az irányítást az önkormányzatokban. Szerinte a félelem a legveszélyesebb. Az emberek nem mernek, csak négyszemközt beszélni, mert félnek. Nem merik elmondani a bajukat, tette hozzá.

Ajánlom

További belföldi híreink