Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-23 10:56:00

Lukács: az üzletek zárva vannak, Tarsoly Csaba sajnos nincs - percről percre

Folyamatosan frissülő hírek!

Percről percre az Országgyűlésből.

 • Vége a napirend előttieknek

  március 23.hétfő 11:52

  , ezzel a közvetítésünknek is. 

 • Schiffer szerint a kormány nem válaszolt érdemben

  március 23.hétfő 11:50

  sem Lukács Zoltán, sem Vona Gábor, sem az ő napirend előtti felszólalására, és arra kéri Hiller alelnököt, hogy szólítsa fel a kormány tagjait, hogy érdemben válaszoljanak ezekre a felszólalásokra. Hiller István nem lép az ügyben.

 • Répássy: a kormány várja a részleteket

  március 23.hétfő 11:47

  a brókerek személyes felelősségéről szóló javaslat ügyében. Az államtitkár szerint nincs akadálya a szabályozás azonnali hatályba lépésének. 

  Répássy Róbert piramisjátéknak nevezi a brókerbotrányban a gyanú szerint megvalósult bűncselekményeket, és kéri a Házat a büntetőeljárásról szóló törvény módosítására. 

 • Rogán Antal a bankok és a brókerek elszámoltatásáról beszél

  március 23.hétfő 11:41

  A Fidesz frakcióvezetője 1 millió 700 ezer esetben zajló bank-elszámoltatásáról, majd a brókerbotrány tanulságairól szól. Ez utóbbi ügyben megerősíti, hogy a brókercégek vezetői magánvagyonukkal is felelnek az általuk okozott kárért, és a vagyonmentési kísérleteknek is elejét veszik, legalábbis az ő ígérete szerint. 

  Rogán szerint a javaslatot már ma benyújtják és a gazdasági bizottság már holnap tárgyalni fogja. Rogán szerint a jogszabály-tervezetről még márciusban szavazhat a Ház. 

  A kormánytól a Fidesz a pénzügyi szervezetek ellenőrzésére vonatkozó szabályozás szigorítását várja a Fidesz-frakció Rogán szerint. 

 • Tállai András válaszol Vona Gábornak

  március 23.hétfő 11:36

  , aki szerint a Jobbik kémkedésben, hazaárulásban, a magyar történelem meggyalázásában érintett. Tállai szerint a Jobbiknak ezzel kell elszámolnia, mielőtt kijelenti, hogy a Fidesz és az MSZP igen, de ő maga nem érintett a brókerbotrányban.

  Ezután az államtitkár rutinszerűen szocialistabrókerbotrányozik, majd felvezeti Rogán soron következő napirend előttijét.

 • Vona Gábor (Jobbik) a brókerbotrányról beszél

  március 23.hétfő 11:31

  Szerinte 2010 novemberében a Fidesz és az MSZP közösen elvetette a Jobbik javaslatait, amelyek megakadályozhatták volna a 300 milliárdos társadalmi kárt okozó botrányban, amely szerinte egy fideszes-MSZP-s koalíciós ügy.

  Vona Gábor szerint a Fidesz javaslatát, amely szerint a brókerbotrány szereplői személyes vagyonukkal is felelnek az általuk okozott kárért, illetve azt követeli, hogy a parlamenti képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatait hozzák nyilvánosságra. Vona kitért arra is, hogy a jobbikosoknak fizetésük 10 százalékát jótékony célra kell felajánlaniuk a Jobbik "önkéntesség éve" akciója keretében. Ám Vona szerint fideszes polgármesterek akadályozzák, hogy a jobbikosok önkéntes munkát végezzenek a településükön. 

 • Fónagy János szerint Schiffer lufit fúj

  március 23.hétfő 11:26

  , majd anekdotázni kezd a rendszerváltás előtti Malévról, majd rátér az uniós előcsatlakozási tárgyalásokra, amikor Magyarországnak fel kellett bontania a Malévot

  - a légitársaságra

  - a légiirányító szervezetre

  - és a reptérre.

  Szerinte innentől eldőlt, hogy egy Malév méretű társaság nem maradhat talpon az európai versenyben.

  Fónagy szerint természetesen a 2002-2010 között kormányzó szocialisták tehetnek a Malév csődjéről.

 • Schiffer: szándékosan hagyták bedőlni a Malévot?

  március 23.hétfő 11:20

  Az  LMP frakcióvezetője szerint a második Orbán-kormány hat hónappal a csőd előtt tisztában volt azzal, hogy a Malév be fog dőlni. Szerinte kérdéses, hogy miért döntött a Malév támogatása mellett az után is, hogy világos volt: az Unió szerint ez tiltott állami támogatásnak minősül. 

  Az LMP által kiperelt dokumentumokból Schiffer szerint az derült ki, hogy a WizzAir egy bizonyos Varga Jenő nevű úr járt jól, aki Gyurcsány Ferenc jó barátja, a felesége volt az a bíró, aki felmentette Molnár Gyula XI. kerületi MSZP-s polgármestert. 

  Az LMP szerint az ilyen esetekre a dolgozói tulajdonszerzés lehet a megoldás.

 • L. Simon: az emberek többsége egyetért

  március 23.hétfő 11:19

  a vasárnapi zárva tartással, mert a gyűlölet helyett nekik a szeretet a fontos.

 • L. Simon Lukács "sátáni vigyoráról"

  március 23.hétfő 11:17

  L. Simon szerint "az MSZP-t csak a gyűlölet tartja össze", ezt hallotta ki Lukács Zoltán szavaiból is. Mondjuk Lukács Tarsoly Csabára vonatkozó kérdésére nem nagyon válaszol.

 • Lukács: az üzletek zárva vannak, Tarsoly sajnos nincs

  március 23.hétfő 11:15

  Az MSZP frakcióvezetője azt kifogásolja, hogy a Quaestor-vezérrel szemben semmilyen intézkedés nem történt a brókerbotrány kirobbanása óta. Azt kérdezi, hogy Tarsolynak bizonyítékok eltüntetésére akar-e a kormány lehetőséget adni. A kormánypártok eléggé rossz néven veszik Lukács Zoltán szavait, aki szerint Tarsoly Csabának nem meccsre, hanem kihallgatásra kellene járnia.

 • Lukács Zoltán (MSZP) a zárva tartásról beszél

  március 23.hétfő 11:11

  A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint a Fideszt "néhány tízezerrel többen gyűlölik, mint pénteken", aztán gyorsan "a Fidesz partnerpártjának" nevezi. 

  A KDNP Lukács szerint nem is létezik, majd az ismert KDNP-gyalázó dalocskára hívja fel a kormánypárti képviselők figyelmét, majd rátér az össze-vissza beszélő NGM terelésére hatástanulmány-ügyben. 

 • L. Simon László reagál Firtl Mátyás szavaira

  március 23.hétfő 11:06

  , szerinte méltán büszke Magyarország arra, ami Sopron mellett 1989-ben történt. Sopron ezáltal az athéni Akropolisz és a gdanski hajógyár mellé került az Európai Örökség díj díjazottjai között.

 • Firtl Mátyás (KDNP) a páneurópai piknikről

  március 23.hétfő 11:04

  és Sopronról beszél napirend előtt. A páneurópai piknik emlékműve a rendszerváltás egyetlen emlékműve Magyarországon. Az emlékmű Európai örökség díjat kapott.

 • Megkezdődött az Országgyűlés plenáris ülése

  március 23.hétfő 11:03

  , a levezető elnök Hiller István. A napirend előtti felszólalásokat közvetítjük az atv.hu-n.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink