Itthon

Lukács: az üzletek zárva vannak, Tarsoly Csaba sajnos nincs - percről percre

Gavra Gábor
Vége a napirend előttieknek
március. 23. hétfő 11:52

, ezzel a közvetítésünknek is. 

Schiffer szerint a kormány nem válaszolt érdemben
március. 23. hétfő 11:50

sem Lukács Zoltán, sem Vona Gábor, sem az ő napirend előtti felszólalására, és arra kéri Hiller alelnököt, hogy szólítsa fel a kormány tagjait, hogy érdemben válaszoljanak ezekre a felszólalásokra. Hiller István nem lép az ügyben.

Répássy: a kormány várja a részleteket
március. 23. hétfő 11:47

a brókerek személyes felelősségéről szóló javaslat ügyében. Az államtitkár szerint nincs akadálya a szabályozás azonnali hatályba lépésének. 

Répássy Róbert piramisjátéknak nevezi a brókerbotrányban a gyanú szerint megvalósult bűncselekményeket, és kéri a Házat a büntetőeljárásról szóló törvény módosítására. 

Rogán Antal a bankok és a brókerek elszámoltatásáról beszél
március. 23. hétfő 11:41

A Fidesz frakcióvezetője 1 millió 700 ezer esetben zajló bank-elszámoltatásáról, majd a brókerbotrány tanulságairól szól. Ez utóbbi ügyben megerősíti, hogy a brókercégek vezetői magánvagyonukkal is felelnek az általuk okozott kárért, és a vagyonmentési kísérleteknek is elejét veszik, legalábbis az ő ígérete szerint. 

Rogán szerint a javaslatot már ma benyújtják és a gazdasági bizottság már holnap tárgyalni fogja. Rogán szerint a jogszabály-tervezetről még márciusban szavazhat a Ház. 

A kormánytól a Fidesz a pénzügyi szervezetek ellenőrzésére vonatkozó szabályozás szigorítását várja a Fidesz-frakció Rogán szerint. 

Tállai András válaszol Vona Gábornak
március. 23. hétfő 11:36

, aki szerint a Jobbik kémkedésben, hazaárulásban, a magyar történelem meggyalázásában érintett. Tállai szerint a Jobbiknak ezzel kell elszámolnia, mielőtt kijelenti, hogy a Fidesz és az MSZP igen, de ő maga nem érintett a brókerbotrányban.

Ezután az államtitkár rutinszerűen szocialistabrókerbotrányozik, majd felvezeti Rogán soron következő napirend előttijét.

Vona Gábor (Jobbik) a brókerbotrányról beszél
március. 23. hétfő 11:31

Szerinte 2010 novemberében a Fidesz és az MSZP közösen elvetette a Jobbik javaslatait, amelyek megakadályozhatták volna a 300 milliárdos társadalmi kárt okozó botrányban, amely szerinte egy fideszes-MSZP-s koalíciós ügy.

Vona Gábor szerint a Fidesz javaslatát, amely szerint a brókerbotrány szereplői személyes vagyonukkal is felelnek az általuk okozott kárért, illetve azt követeli, hogy a parlamenti képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatait hozzák nyilvánosságra. Vona kitért arra is, hogy a jobbikosoknak fizetésük 10 százalékát jótékony célra kell felajánlaniuk a Jobbik "önkéntesség éve" akciója keretében. Ám Vona szerint fideszes polgármesterek akadályozzák, hogy a jobbikosok önkéntes munkát végezzenek a településükön. 

Fónagy János szerint Schiffer lufit fúj
március. 23. hétfő 11:26

, majd anekdotázni kezd a rendszerváltás előtti Malévról, majd rátér az uniós előcsatlakozási tárgyalásokra, amikor Magyarországnak fel kellett bontania a Malévot

- a légitársaságra

- a légiirányító szervezetre

- és a reptérre.

Szerinte innentől eldőlt, hogy egy Malév méretű társaság nem maradhat talpon az európai versenyben.

Fónagy szerint természetesen a 2002-2010 között kormányzó szocialisták tehetnek a Malév csődjéről.

Schiffer: szándékosan hagyták bedőlni a Malévot?
március. 23. hétfő 11:20

Az  LMP frakcióvezetője szerint a második Orbán-kormány hat hónappal a csőd előtt tisztában volt azzal, hogy a Malév be fog dőlni. Szerinte kérdéses, hogy miért döntött a Malév támogatása mellett az után is, hogy világos volt: az Unió szerint ez tiltott állami támogatásnak minősül. 

Az LMP által kiperelt dokumentumokból Schiffer szerint az derült ki, hogy a WizzAir egy bizonyos Varga Jenő nevű úr járt jól, aki Gyurcsány Ferenc jó barátja, a felesége volt az a bíró, aki felmentette Molnár Gyula XI. kerületi MSZP-s polgármestert. 

Az LMP szerint az ilyen esetekre a dolgozói tulajdonszerzés lehet a megoldás.

L. Simon: az emberek többsége egyetért
március. 23. hétfő 11:19

a vasárnapi zárva tartással, mert a gyűlölet helyett nekik a szeretet a fontos.

L. Simon Lukács "sátáni vigyoráról"
március. 23. hétfő 11:17

L. Simon szerint "az MSZP-t csak a gyűlölet tartja össze", ezt hallotta ki Lukács Zoltán szavaiból is. Mondjuk Lukács Tarsoly Csabára vonatkozó kérdésére nem nagyon válaszol.