Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-18 09:20:00

Závecz: passzív embereket tudott megszólítani a Jobbik

Most csökkent a pártot választani nem tudók aránya, ebből a Jobbik tudott profitálni – ezt Závecz Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az Ipsos véleménykutatási igazgatója szerint olyan embereket tudott a Jobbik maga mögé állítani, akik az előző parlamenti választásra el sem mentek szavazni. A szakember elmondta: körülbelül 300-350 ezer ilyen embert tudtak megszólítani. Hozzátette: ők a Fidesztől elfordultak, az MSZP-t pedig már régebbről nem szerették, az egész rendszert elutasították. Ez a nagy dolog, hogy több százezer passzív embert megmozgatott a párt – fogalmazott. Závecz Tibor kijelentette: a Jobbik mutatja azt a tisztaságot, ami kell az embereknek, a Fidesz besározódott, az MSZP pedig még mindig nem tudott kikerülni abból a karanténból, amibe 2006 és 10 között került.

Az Ipsos véleménykutatási igazgatója hangsúlyozta: most már nem ciki jobbikosnak lenni, ez egy tiszta párt szerinte, nem keveredik korrupcióba. A szakember elmondta: szinte egy automatizmus, hogy a Jobbikhoz mennek nagyon sokan. Hozzátette: az a közös a Jobbik felé fordulókban, hogy a munkaerőpiacon gyenge pozícióik vannak vagy eleve munkanélküliek. A brókerbotrány tovább lökheti a Jobbik irányába a szavazókat – magyarázta. Závecz Tibor szerint több százezer fős tartaléka van még a pártnak, szoros verseny alakulhat ki a Fidesz és a Jobbik között az elsőségért.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink