Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-16 17:12:00

Brókerügy: Vagyonukkal felelhetnek a résztvevők

A Fidesz szerint a közelmúlt brókerbotrányai miatt zajló büntetőeljárásokban el kell kobozni a csalásokban részt vevők teljes magánvagyonát. Az atv.hu úgy tudja: a kormánypárt tervei szerint időbeli korlát nélkül sújtaná az érintett vezetőket a szankció.

A kormánypárt erről törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek legkésőbb április elején - közölte Rogán Antal frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Úgy fogalmazott: a kártalanításnál nem maradhat el a személyes felelősségre vonás, vagyis az, hogy a csaló brókercégek tulajdonosai és vezetői a magánvagyonukkal is feleljenek.

A politikus arról is beszélt, hogy sűrű és szigorú ellenőrzésekre van szükség a brókercégek világában, és el kell végezni ugyanazt a munkát, amit a bankoknál, valamint a takarékszövetkezeteknél.

Az atv.hu egy magas rangú fideszes politikustól úgy értesült, hogy a brókerbotrányban érintett cégek tulajdonosai a teljes vagyonukkal felelnének az ügyfeleknek okozott kárért, és a felelősségre vonásnak nem lenne visszamenőleges időbeli korlátja.  


atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink